Davutoğlu'ndan vize açıklaması

Davutoğlu'ndan vize açıklaması

Başbakan Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında vize anlaşmasının yürürlüğe girmemesi durumunda geri kabul anlaşmasının geçerli olmayacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, vize muafiyeti konusuna ilişkin Türkiye'nin üzerine düşenleri yaptığını belirtti ve vize muafiyetinin yürürlüğe girmemesi durumunda geri kabul anlaşmasının geçerli olmayacağını söyledi.

İşte açıklamalarından satır başları:

Tarih bizim değerlerimizi, ruhumuzu, kalbimizi, geleceğimizi inşa etmeye devam ediyor. Kaderdaşlığımızı yeniden yaşıyoruz. Yoğun bir haftayı geride bıraktık.

"İSTANBUL VE BAĞDAT'IN KADERİ AYNIDIR"

1. Meclis'in bütün vekillerini rahmetle yad ediyorum. Buradan bir kez daha onların aziz ruhlarına hitaben diyorum ki, 1. Meclis'in bize bıraktığı ilelebet korunacaktır. Çanakkale'yi ve Kut'ül Amare hiçbir zaman unutmamalıyız. Bize unutturulan Kut'ül Amare Savaşı'yla Bağdat'ı savundular. İstanbul'un savunmasıyla Bağdat'ın savunması aynıydı, başkentler başkentleri. Bugün olduğu gibi İstanbul'un ve Bağdat'ın kaderi aynıdır. Biz onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz, çünkü onlar ay yıldıza sahip çıktılar. 

"KİMSE AK PARTİ'Yİ MEDYA ÜZERİNDEN DİZAYN ETMEYE ÇALIŞMASIN"

Bizler millet iradesi adına bu ulvi görevi yürütmeye çalışıyoruz. AK Parti olarak görevimiz son nefesimize kadar milletimimzin hakkını korumaktır. Milli iradeyi temsil ederek 14 yıldır elde ettiğimiz başarılar 78 milyon vatandaşımızı sevindiriyor ama bazı ları bıundan rahatsız oluyor. Onların gıdası nifaktır, onlar için dava yoktur. Bu aziz davaya medya üzerinden hiza verilebileceğini zannediyorlar. Geçti o günler. Kimse AK Parti'yi medya üzerinden dizayn etmeye çalışmasın.

"BİZİM TEK BİR HEDEFİMİZ VAR..."

Milletimiz oynana oyunları ve bizim bu oyunları boşa çıkarma gayretimizi görüyor. Bulunduğumuz makamların yüce milletimizin bize emaneti olduğu şuurunu asla kaybetmeyeceğiz.  AK Parti grubu bir anonim ruhtur. Bu ruha hep beraber sahip çıkacağız. Bizler gözümüzü Türkiye'nin büyük hedeflerine dikmiş bir şekilde adımlarımızı atıyoruz. Bizim tek bir hedefimiz var; milletimize hizmet etmek ve ahirete bu şekilde gitmek.

"KİLİS'E YAPILAN SALDIRILAR KİRLİ BİR PLANIN PARÇASIDIR"

Terörle mücadelenin gerektirdiği her türlü tedbiri alıyor operasyonları tek tek yapıyoruz. Türkiye terörden tamamen kurtuluncaya kadar mücadelemiz devam edecek.  Taşeron örgütler Türkiye'nin iç çekişmelerile gücünü kaybetmesini ve bölgenin yeniden şekillenmesinde söz sahibi olmamasını istiyor. Kilis'e yapılan saldırılar kirli bir planın parçasıdır. Gerekli cevap anında verilecek gerekli adımlar yerinde atılacaktır ama birilerinin tuzağına düşmeyeceğiz. 

KİLİS HALKINA MÜJDELER...

Bakanlar Kurulumuzda alınacak tedbirleri bir kez daha görüştük. Öncelikle ilave askeri tedbirler alınacak. Genelkurmay Başkanımız da katıldı zirvemize ve askeri tedbirlerin alınması için gerekli hazırlıklar yapıldı. Saldırılar nedeniyle zarara uğrayan esnafı destekeleyeceğiz. 5 milyon ve ilave 5 milyon ödeme yapılacak. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olmak üzere Kilisli kardeşlerimizin yanında olacak. Sağlık alanında ilave tedbirler alıyoruz. İlave sağlık personeli gönderilecek Kilis'e.

DAVUTOĞLU'NDAN BBC'YE SERT TEPKİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'nın sözde liderlerinden Cemil Bayık ile röportaj gerçekleştiren İngiliz devlet kanalı BBC'ye de tepki gösterdi. Başbakan Davutoğlu, "Bu terör ve terör destekçileri hak ettikleri cevabı alacaktır. Uluslarararası toplum imtihanını doğru veremiyor. Avrupa başkentlerine terör örgütü çadırları açılabiliyor, terör liderleriyle röportaj yapılabiliyor. Bu faaliyetin adı gazetecilik olamaz. Kimse bunu hoşgörü ile karşılamamızı beklemesin" dedi.

"FRANSA'DA BİR İLK YAŞADIK"

19 Nisan'da Strasbourg'da bir dizi görüşmelerde bulundum. Fransa'da bir ilk yaşadık. Türkçe hitap eden ilk başbakan olma gururu yaşadım. Bizim dilimiz Avrupa dilleri arasında yer alan aziz bir dildir. Avrupalı ülkelere terör örgütünün iyisi ve kötüsünün olmadığını, PKK ve DAEŞ'in hain birrer terör örgütü olduğunu hatırlattık. 

"KILIÇDAROĞLU NE HİSSEDECEK?"

Bu hükümet ülkeyi yönetemiyor diyen sayın Kılıçdaroğlu İzmir'e giderken bir buçuk saat Yalova'yı mı dolaşacak, köprüden mi geçecek? Köprüden geçerken ne hissedecek? Gerçi sayın Kılıçdaroğlu'nun vakti bol. Muhalefet yapmaktan başka bir işi yok.

"AVRUPA İLE BİR DAHA AYLAN BEBEKLER SAHİLE VUREMASIN DİYE ANLAŞTIK"

Türkiye mülteci merkezi olacak diye el ovuşturanlar çıktış. Avrupa ile bir daha Aylan bebekler sahile vurmasın diye anlaşma imzaladık. Ege'den kaçak geçişleri düşürdük. Anlaşma devreeye girdikten sonra batan mülteci botlarından bahseden var mı, yok. Bizim birinci hedefimiz insan canını korumaktır. İkinci hedefimiz ise illegal göçü durdurmak ve legal göçü başlatmak.

"VİZE MUAFİYETİ MUTLAKA GERÇEKLEŞECEKTİR"

Vize muafiyeti bizim Türk halkına sözümüzdür ve mutlaka gerçekleşecektir. Bunu sayın Merkel'e de Tusk'a da söyledim.  Olmaması durumunda geri kabul anlaşması da devreye girmeyecektir. Onun için bu konudaki kararlılığımız da kesin. Kimseyi aldatmadık ama kimse tarafından aldatılmaya da gelmeyiz. Türkiye verdiği her sözü yerine getirmiştir. 

TRABZONSPOR-FENERBAHÇE KARŞILAŞMASINDAKİ OLAYLAR

Bize yakışmayan bu hareketler sporun ruhuna da yakışmıyor. Spor müsabakalarında bir daha böyle görüntülerin yaşanmamasını temenni ediyorum. Mevcut önlemleri gözden geçerecek ve ne gerekiyorsa yapacağız. Yaşanan çirkin olaylar kadar medyada bazı odaklar bu olayları fırsat bilerek nefret dilini hemen kullanıma sokuyor. Bunlar sporla, spor güvenliği ile bağdaşmayan hareketler. Ayrıca Süper Lig'e yükselen Adanaspor'u da tebrik ediyorum.