Davutoğlu'nun amcası Aziz Sancar'ın hayatını kurtarmış !

Davutoğlu'nun amcası Aziz Sancar'ın hayatını kurtarmış !

Başbakan'n eşi Sare Davutoğlu'nun amcası, Nobelli bilim adamımız Aziz Sancar'ın hayatını kurtarmış..

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Sancar: "O zaman 10 yaşlarındaydım. Kardeşlerimden birisi zatürre olmuş ve vefat etmişti. Türkiye'ye de penisilin yeni gelmişti. Amcanız penisilin kullanarak benim hayatımı kurtardı."

Başbakan Davutoğlu, Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof.  Dr. Sancar'ı, Çankaya Köşkü'ndeki kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya Davutoğlu'nun  eşi Sare Davutoğlu ile Aziz Sancar'ın eşi Esta Gwendolyn Sancar ve kızı Rose  Lorraine Peifer de katıldı. 
 
"KIZIM, AMCAN SAVUR'DA GÖREV YAPMIŞTI"
 
Edinilen bilgiye göre, kahvaltıda ilginç bir diyalog da yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Aziz Sancar'ı  kahvaltıda ağırlayacaklarını öğrenen babası Hulusi Misge'nin dün kendisine,  "Kızım, amcan Savur'da görev yapmıştı. Aziz Bey, belki amcanı tanıyordur"  dediğini anlattı. 
 
Sare Davutoğlu, amcası doktor Kamil Özgür'ün 1955-1961 yıllarında  Mardin'in Savur ve Midyatilçelerinde görev yaptığını belirterek, Sancar'a  amcasını tanıyıp tanımadığını sordu. Bunun üzerine Sare Davutoğlu'nun amcasını  hatırladığını söyleyen Aziz Sancar, başından geçen ilginç olayı da şöyle anlattı: 
 
AMCANIZ HAYATIMI KURTARDI
 
"Biliyor musunuz, amcanız benim hayatımı kurtardı. O zaman ben 10  yaşlarındaydım. Kardeşlerimden birisi zatürre olmuş ve vefat etmişti. Türkiye'ye  de penisilin yeni gelmişti. Amcanız penisilin kullanarak benim hayatımı  kurtardı." 
 
Prof. Dr. Aziz Sancar, Kamil Özgür'ün o dönemde bölgede çok sevilen  bir doktor olduğunu, vefat ettiğini de ABD'de görev yaparken öğrendiğini ve çok  üzüldüğünü ifade etti. 
 
OĞLU DA DAVET EDİLDİ

 
Bu diyaloğun ardından Özgür'ün kendisi gibi doktor olan oğlu Suat  Özgür de Çankaya Köşkü'ne davet edildi. Özgür'ün Aziz Sancar ile bir süre  görüştüğü öğrenildi.