DSP Kılıçdaroğlu için kararını verdi

DSP Kılıçdaroğlu için kararını verdi
Güncelleme:

DSP lideri Önder Aksakal, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini açıkladı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Adayın belirlenmesinin ardından siyaset dünyasında Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler olduğu gibi desteklemeyen isimler de yer aldı. O isimlerden biri de DSP Başkanı Önder Aksakal oldu. Aksakal “Destek vermeyeceğiz” dedi.

“DSP O ÇALIŞMALARIN KENARINDA DAHİ OLMAZ"

TVNET canlı yayınına konuk olan Aksakal "Millet İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek misiniz?" sorusuna "Ülkenin bekasını sıkıntıya sokacak bazı girişimler varsa DSP o çalışmaların bırakın içinde olmayı kenarında dahi olmaz" karşılığını verdi.

Altılı Masa'nın DSP'nin ilkeleriyle uyum sağlamayan bir yapı olduğunu söyleyen Aksakal, "DSP 37 yıllık siyasi yaşamı olan, seçimlere katılma yeterliliği bulunan ve Türkiye'yi üç defa yönetmiş bir siyasi partidir. Kurucusu Bülent Ecevit halkçı, milliyetçi, vatansever, solcu, dürüst bir lider olarak tanınır. Bize herhangi bir şekilde 'bizimle birlikte olun' diyen bir ittifak henüz olmadı. Olup olmayacağı konusunda bilgim de yok... Ekonomik sıkıntılar aşılır. Türkiye güçlü bir ülkedir bunlar aşılır. Ancak bu ülkenin bekasını sıkıntıya sokacak bazı girişimler varsa DSP o çalışmaların bırakın içinde olmayı kenarında dahi olmaz" ifadelerini kullandı.