''Erdoğan, Bahçeli'yi her an sırtından atabilir''

''Erdoğan, Bahçeli'yi her an sırtından atabilir''
Güncelleme:

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Buzdolabına kaldırdık" dediği çözüm sürecinin yeniden gündemde olduğunu belirttiği yazısında "Erdoğan, Bahçeli'yi her an sırtından atabilir" dedi.

Ahmet Takan, bugünkü yazısında, "Ayak izlerini iyi takip etmek lazım. Hesap sorma makamı haline getirdikleri İmralı’da keyif yapan bebek katili Abdullah Öcalan etrafında bir şeyler döndürüyorlar. Bu arada gündemi saptırıyorlar. Cambaza bak oyununa tam gaz devam… Şemsiyeye bak!.. Minik serçeyi taşla!.." değerlendirmesini yaptı.

Takan, yazısını şöyle sürdürdü:

 AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” açıklamasının ardından haberde uzun atlama yapmamak için saray kulislerindeki mesaimi arttırdım. İmralı’dan yeni bir mektup mu geliyor?.. Pek ihtimal verilmiyor. Farklı beklentiler var. Saray-İmralı görüşme trafiği son zamanlarda hızlanmış. Kaynaklar, “İmralı’ya gidip gelenler çok üst düzey isimler değil” diyor. Terörist başı Öcalan, “HDP kapatılsın” şeklinde bir açıklama yapabilir mi?. Olasılık dahilinde… Ancak, bu kadar açık ve sert bir açıklama olmasa da, Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davasını destekleyecek bir açıklamanın peşine düşülmüş gibi… Selahattin Demirtaş’ı da hedef tahtasının tam ortasına oturtan…

Bana sorarsanız, sarayın gönlü tam olarak HDP’nin kapatılmasından yana değil. HDP’ye hazine yardımın kesilmesi ve bazı kelle isimlerine siyasi yasak getirilmesini hesaplarına göre yeterli görüyorlar. Ancak, ortada büyük bir sorun var… HDP’nin kapatılmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ikna edilemiyor.

Saray, format atılmış bir “çözüm süreci” kartına dönüş yapabilir mi?.. Bazı siyasi gözlemcilere göre; oyu yüzde 4-6  civarında olan MHP’yi, Tayyip Erdoğan her an sırtından atabilir.

Ahmet Takan'ın yazısının tamamı için...