Erdoğan ile Soylu arasındaki diyalog ortaya çıktı

Erdoğan ile Soylu arasındaki diyalog ortaya çıktı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Soylu arasındaki "istifa" diyaloğu ortaya çıktı. AK Parti'ye en yakın isimlerden Abdulkadir Selvi'nin iddiasına göre, Soylu, bedel ödemek adına istifa etmek istediğini belirtirken Erdoğan "Gerek yok" dedi. Ancak Soylu, "Konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum" dedi.

Süleyman Soylu'nun dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyurması gündeme bomba gibi düştü.

Cuma günü alınan sokağa çıkma yasağında hatalı olduğunu ifade eden Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirerek istifa etmek istediğini dile getirdi. Erdoğan istifaya gerek olmadığını söylese de Soylu ısrarcı davrandı.

O görüşmeyi Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yazdı.

İşte Selvi'nin o yazısı:

Süleyman Soylu, istifa açıklamasında,” sayın cumhurbaşkanım benim bağışlasın...Onurla yürüttüğüm İçişleri bakanlığı görevimden istifa ediyorum” dediği için,bu kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek mi alıp almadığı tartışma konusu olmuştu.

Edindiğim bilgiye göre görüşmüş. Hem de kapsamlı bir görüşme gerçekleşmiş.Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu arasında bir görüşme gerçekleşmiş. Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili yaşanan kargaşadan dolayı tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu söylemiş. Bedel ödeme adına istifa etmek istediğini ifade etmiş.

Erdoğan ile Soylu arasında şu diyalog gerçekleşmiş.

Erdoğan: Gerek yok.

Soylu: Efendim konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci bir şey söylemesini beklemeden,”Hakkınızı helal edin” demiş.

DAHA ÖNCE DE İSTİFADAN DÖNMÜŞTÜ

Daha önce de bir kriz yaşanmıştı. Süleyman Soylu, seçim bölgesi olan Trabzon’da istifa sinyali vermiş,,”Bugün İçişleri bakanıyız,yarın belki değiliz. Buradan gideriz belki bir daha gelişimiz olmaz” demişti. Soylu bu konuşmayı 24 şubat 2018 tarihinde Trabzon’da Türkiye Gençlik Vakfı’nın toplantısında yapmıştı. Aynen dün gece olduğu gibi o zamanda cep telefonlarını kapatıp kimseyle görüşmemişti. Bu görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’yu İstanbul’a çağırmıştı. Erdoğan ile Soylu, başbaşa görüşmüşler. Soylu’nun skıntılarını aktarıp, istifa aşamasına geldiğini bildirmesi üzerine Erdoğan,” Seni ben atadım. Git işinin başına” demişti. Erdoğan’ın desteği ile güçlenen Soylu’da Ankara’ya dönüp, İçişleri Bakanlığı’na görevine devam etmişti.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...