Erdoğan mazbatasını alıp yemin etti: ''Bana artık Başkan diyebilirsiniz''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni döneminin ilk Cumhurbaşkanı olarak yemin etti. Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesiyle birlikte parlamenter sistem sona erdi.

Türkiye'nin yönetim sistemi değişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki yemin töreni için TBMM'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını aldıktan sonra TBMM kürsüsünde yemin etti. Türkiye Erdoğan'ın yeminiyle birlikte parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de resmen geçmiş oldu.

"BANA 'BAŞKAN' DİYEBİLİRSİNİZ"

Yemin ettikten sonra TBMM’den ayrılırken soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şey milletin önünde gayet güzel oluyor. İnşallah bundan sonra daha güzel olacak” dedi.“Başkanım mı diyeceğiz efendim” sorusu üzerine ise Erdoğan, “Başkanım” yanıtını verdi.

AİLESİ DE YALNIZ BIRAKMADI

Erdoğan'ı eşi, çocukları ve torunları da salonda yalnız bırakmadı.

Erdoğan mazbatasını alıp yemin etti: ''Bana artık Başkan diyebilirsiniz'' - Resim : 1

Erdoğan mazbatasını alıp yemin etti: ''Bana artık Başkan diyebilirsiniz'' - Resim : 2

ÖZEL DEFTERE YAZDI: MİLLETİN BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'ten ayrıldıktan sonra Anıtkabir'deki törene katıldı.

Erdoğan, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: 

"Türkiye iki önemli seçimi başarıyla tamamladı. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bu önemli dönüm noktasında Cumhurbaşkanılğı Hükümet Sistemi'nin 1. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin birliğini, kardeşliğini güçlendirmeye, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhuriyeti 100. kuruluş yıldönümünde hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız."

Saat 18.00'de Beştepe'de "Cumhurbaşkanı Göreve Başlama" töreni düzenlenecek.

"Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri iştirak edecek.

Beş-altı binlik bir davetli listesi hazırlandı. O toplantıya 81 ilden davetlilerin yanısıra, yabancı devlet başkanları, yabancı misyon şefleri ve siyasi parti temsilcileri de katılacak.

Saat 21.30'da yeni kabine açıklanacak. Erdoğan, kabinede Meclis'ten isimlerin olabileceği gibi, partili olmayan isimlerin de yer alabileceğini açıklamıştı. Yeni kabine ilk toplantısını 13 Temmuz Cuma günü gerçekleştirecek.

CHP, İYİ Parti ve HDP'den Erdoğan'a protestoCHP, İYİ Parti ve HDP'den Erdoğan'a protesto

Erdoğan'ın yemin töreni ile kabinenin açıklanacağı zaman aralığında, ilk Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi de yayımlanacak. O kararname ile bakanlıklar yeniden yapılandırılacak.

Erdoğan mazbatasını alıp yemin etti: ''Bana artık Başkan diyebilirsiniz'' - Resim : 4

Saat 21'de yeni kabine açıklanacak. Erdoğan, kabinede Meclis'ten isimlerin olabileceği gibi, partili olmayan isimlerin de yer alabileceğini açıklamıştı. Yeni kabine ilk toplantısını 13 Temmuz Cuma günü gerçekleştirecek.

Son KHK'da yok yok ! İşte yeni Bakanlıklar...Son KHK'da yok yok ! İşte yeni Bakanlıklar...

Erdoğan'ın yemin töreni ile kabinenin açıklanacağı zaman aralağında, ilk cumhurbaşkanlığı kararnamesi de yayımlanacak. O kararname ile bakanlıklar yeniden yapılandırılacak.

Erdoğan mazbatasını alıp yemin etti: ''Bana artık Başkan diyebilirsiniz'' - Resim : 6

Erdoğan için özel para basıldıErdoğan için özel para basıldı

Venezuela Devlet Başkanı Türkiye yolundaVenezuela Devlet Başkanı Türkiye yolunda

Erdoğan mazbatasını alıp yemin etti: ''Bana artık Başkan diyebilirsiniz'' - Resim : 9

Erdoğan mazbatasını alıp yemin etti: ''Bana artık Başkan diyebilirsiniz'' - Resim : 10

Seçiniz...