Erdoğan ve Bahçeli görüşmesindeki masadaki konu ortaya çıktı

Erdoğan ve Bahçeli görüşmesindeki masadaki konu ortaya çıktı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında dün gerçekleştirilen sürpriz görüşmede masadaki konu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrasında ilk kez başbaşa görüştü.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmenin Bahçeli’nin, “24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa Türkiye süratle devreye girmeli” sözlerinin ve partisinin grup toplantısında “Türkiye’nin garantör ülke olması” yönündeki açıklamasının hemen sonrasında yapılması dikkat çekti.

Kalıcı barışın sağlanabilmesi için “Türkiye’nin garantör ülke olması yönünde iki liderin de hemfikir olduğu” ileri sürüldü.

Edinilen bilgilere göre görüşmede, Erdoğan’ın, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da Kahire’de düzenlenen toplantıda İsrail-Filistin meselesinde yeni bir garanti mekanizması getirilmesini önererek “Türkiye’nin rol almaya hazır olduğuna” yönelik sözleri üzerinden Bahçeli’nin “garantörlük” çıkışının da “önemli olduğunu ilettiği” iddia edildi.

MHP lideri Bahçeli’nin de Erdoğan’a “bölgede kalıcı barışın sağlanabilmesi için iktidarın atacağı her türlü adımın arkasında olduklarını ve iki ülke arasındaki çatışmaların sürmesi halinde sorunun Türkiye için de bir tehdit oluşturacağını” bir kez daha dile getirdiği ifade edildi.

İki liderin görüşmede ayrıca “Türkiye’nin garantör ülke olması için nasıl bir diplomasi sürecinin yürütüleceğini de masaya yatırdığı” kaydedildi.

İki liderin görüşmesinde, Erdoğan’ın imzasıyla TBMM’ye sunulan İsveç’in NATO üyeliğine katılması yönündeki Katılım Protokolü’nün de ele alındığı ifade edildi.

Kulislerde, “Erdoğan’ın İsrail-Filistin çatışmasını durdurabilmek için protokolü ‘ABD’ye karşı koz olarak kullanmak istediği bu nedenle protokol metnini Gazze’ye yönelik saldırıların arttığı dönemde TBMM’ye sevk ettiği” iddiaları da gündeme gelmişti.

Ancak MHP’nin “terör örgütlerine verdiği destek” nedeniyle İsveç’in NATO üyeliğine “karşı olduğu” biliniyor.

Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinde “yerel seçimlerde yapılacak işbirliğinin” de gündeme geldiği ileri sürülüyor. İki parti de genel başkan yardımcılarından oluşan bir heyet belirlemişti.

Heyetlerin yerel yönetimlerde yürütülecek işbirliği ile ilgili ilk kez bugün bir araya gelmesi bekleniyor. İki partinin işbirliğinde önceliğini büyükşehirler oluşturacak.

Cumhuriyet

text-ad
Schengen dahil vizesiz 150 ülke imkanı tanıyan pasaporta Türk vatandaşı hücumu Schengen dahil vizesiz 150 ülke imkanı tanıyan pasaporta Türk vatandaşı hücumu Erdoğan ''şube açın'' talimatı vermişti: Yüzlerce personel işten çıkarılacak Erdoğan ''şube açın'' talimatı vermişti: Yüzlerce personel işten çıkarılacak CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok kızdıracak rest! CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok kızdıracak rest! Güzel oyuncu Cemre Baysel'den hayranlarını üzen haber Güzel oyuncu Cemre Baysel'den hayranlarını üzen haber Parasını faize koyanlara kötü haber: TL mevduat faizleri değişti Parasını faize koyanlara kötü haber: TL mevduat faizleri değişti Gelinlik mağazasında ''psikopat eş'' alarmı: Ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi! Gelinlik mağazasında ''psikopat eş'' alarmı: Ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi! Erdoğan mı, İmamoğlu mu ? Son Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'ın oy kaybı ortaya çıktı Erdoğan mı, İmamoğlu mu ? Son Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'ın oy kaybı ortaya çıktı 10 kahramanın şehit olduğu bölgeden yürek yakan görüntüler 10 kahramanın şehit olduğu bölgeden yürek yakan görüntüler Türkiye'nin ''Dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi'' listesindeki cezaevi müze oluyor Türkiye'nin ''Dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi'' listesindeki cezaevi müze oluyor ''Yılın Otomobili'' seçilen Alpine A290 Türkiye yollarında! ''Yılın Otomobili'' seçilen Alpine A290 Türkiye yollarında!
Evinde kedi ve köpek olanlara yapılan ölümcül uyarı can aldı! Evinde kedi ve köpek olanlara yapılan ölümcül uyarı can aldı! Güzel oyuncu kahve patronu sevgilisiyle evleniyor: Tek taşı olay oldu Güzel oyuncu kahve patronu sevgilisiyle evleniyor: Tek taşı olay oldu Aldatma görüntüleri ve OnlyFans hesabı iddialarıyla olay olmuştu, plajda aşka geldi! Aldatma görüntüleri ve OnlyFans hesabı iddialarıyla olay olmuştu, plajda aşka geldi! AVM'nin kadınlar tuvaletinde iğrenç taciz! Tekme tokat dövdüler AVM'nin kadınlar tuvaletinde iğrenç taciz! Tekme tokat dövdüler Türkiye'nin tekstil ve turizm devinin 5 şirketi konkodato ilan etti! Türkiye'nin tekstil ve turizm devinin 5 şirketi konkodato ilan etti! Bazı bankalar konut kredisi faizlerini yüzde 3'ün altına indirdi.... Bazı bankalar konut kredisi faizlerini yüzde 3'ün altına indirdi.... Bülent Ersoy'dan 16 bin TL'lik ''borç'' ifşası! Bülent Ersoy'dan 16 bin TL'lik ''borç'' ifşası! Türkiye'nin ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı'na haciz şoku Türkiye'nin ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı'na haciz şoku Hava sıcaklıkları nefes aldıracak... Hem yağmur hem de rüzgar geliyor... Hava sıcaklıkları nefes aldıracak... Hem yağmur hem de rüzgar geliyor... Dolandırıcılar çıtayı arşa taşıdı: Bu dolandırıcılık yöntemlerine aman dikkat! Dolandırıcılar çıtayı arşa taşıdı: Bu dolandırıcılık yöntemlerine aman dikkat!