Fehmi Koru yazdı: Abdullah Gül siyasete dönerse anketi..

Fehmi Koru yazdı: Abdullah Gül siyasete dönerse anketi..

Metropoll Araştırma Şirketi'nce yapılan en son anket sonuçlarına göre, seçmen Abdullah Gül'ün siyasete geri dönmesini istiyor.

Habertürk gazetesinde Taha Kıvanç takma adıyla yazılar yazan Fehmi Koru bugünkü köşesinden Metropoll'ün yayınladığı en son ankaten Abdullah Gül sonuçlarını yazdı. 

 

Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı olan Fehmi Koru, Metropoll'ün anketinde seçmenin yeni parti istemediğini ancak sözkonusu Abdullah Gül olunca seçmenin tercihlerinin değiştiği analizinde bulundu. Fehmi Koru, Taha Kıvanç ismiyle yayınladığı köşesinden bugün şunları yazdı:

"Etrafta yeni parti arayışı yok, mevcut partiler beklentiyi önemsemez görünüyor. Haklılar da; MetroPoll şirketinin bazı bulguları gazetelere yansıyan son kamuoyu araştırmasında, “Yeni bir partiye ihtiyaç var mı?” sorusuna “Evet” cevabı verenlerin oranı yüzde 12 ile sınırlı kaldı.

YENİ PARTİYE İHTİYAÇ YOK

Ancak iş Abdullah Gül’ün siyasi geleceğine dayandığında seçmenin tepkisi değişiyor.

MetroPoll’ün son anketinin Gül’e dair bölümü göz açıcı...

“Abdullah Gül’ün siyasete geri dönmesini ister misiniz?” sorusuna cevap verenlerin yarıya yakını (yüzde 45.8) “Evet isterim” diyor; “İstemem” diyenler yüzde 43.8.

“İsterim” diyenlerin büyük çoğunluğu (73.3) AKP’li olsa da, CHP (22) ve MHP’den (33.8) de Gül’ü siyasette görmek isteyen var.


CHP VE MHP'Lİ DE GÜL'Ü SİYASETTE GÖRMEK İSTİYOR

Gül’ün AK Parti için taşıdığı değerin önemine işaret eden başka bulguları da var araştırmanın; sadece şu bölümü aktarayım: CHP’lilerin yüzde 10’u, MHP’lilerin yüzde 17’si ve HDP’lilerin yüzde 11’i “Gül AKP’de olsa ona oy veririm” demiş... Sonuçlar bana ilginç geldi.