Fuat Oktay'dan ''4 kardeş fakirlikten intihar etti'' iddiasına yanıt

Güncelleme:

İstanbul Fatih'de 4 kardeşin siyanür içerek intihar etmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Açlıktan, sefaletten, fakirlikten intihar şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu doğru değildir'' dedi.

İstanbul Fatih'te bir evde ölü bedenleri bulunan 4 kardeşin ölüm nedeni belli olmuş, yapılan ön otopside 4 kardeşin siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada ise Fatih'te 4 kardeşin "Yoksulluktan intihar etti" haberleri yayılmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Açlıktan, sefaletten, fakirlikten intihar şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu doğru değildir." dedi.

"YOKSULLUKTAN ÖLDÜ İDDİALARI' DOĞRU DEĞİL"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 202Yılı Bütçe Kanunu Teklifi ve 2018 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ile Sayıştay raporları üzerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Fuat Oktay, İstanbul Fatih'te 4 kardeşin intihar etmesine ilişkin soru üzerine, "Açlıktan, sefaletten, fakirlikten intihar şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu doğru değildir. Adli soruşturma devam etmektedir. Şu an itibariyle bizim elimizde açlıktan, yoksulluktan intihar şeklinde böyle bir bilgi mevcut değildir." diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, basında bu şekilde yer aldığını söylemesine Oktay, "Basında çıkan tüm bilgilere inanırsanız bundan sonra o zaman basından almanızı tavsiye ederim." karşılığını verdi.

ANNE BABADAN BORÇ KALMIŞ
Ölen anne- babalarının ardından kendilerine yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin bu nedenle bir süredir sıkıntıda oldukları öğrenilmişti. Öte yandan cansız bedenlerin bulunduğu gün 4 kardeşin evine gelen BEDAŞ ekipleri 2 aydır elektrik faturalarını ödemedikleri gerekçesiyle elektrikleri kesmişti.

Siyanür içen 4 kardeşin ölümünde acı detaylarSiyanür içen 4 kardeşin ölümünde acı detaylar

Fatih'te bir evde 4 kardeşin cesedi bulundu ! Evin kapısına not bırakmışlarFatih'te bir evde 4 kardeşin cesedi bulundu ! Evin kapısına not bırakmışlar

Seçiniz...