Hakan Fidan görevden alındı iddiası gündeme bomba gibi düştü

Hakan Fidan görevden alındı iddiası gündeme bomba gibi düştü

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevden alındığı iddia edildi. Fidan'la fotoğrafla paylaşan gazeteciler ''görevinin başında'' mesajı verdi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında gelen haberler gözleri Ankara'ya çevirdi. Hakan Fidan MİT'teki görevinden alınarak Tokyo Büyükelçiliği'ne atandığı haberine yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Afrika'daki gazetecilerden geldi.

"HAKAN FİDAN GÖREVİNİN BAŞINDA"

Hakan Fidan'ın fotoğrafını paylaşan Star gazetesi yazarı Halime Kökçe, "Hakan Fidan Mogadişu'da görevinin başında :)" diye yazdı.

hakan-fidan-gorevden-alindi-iddiasina-8497076_5831_m.jpg

"HAKAN FİDAN BURADA GİTMEMİŞ"

TRT World haber müdürü Fatih Er de Hakan Fidan'la fotoğraf paylaşıp "Hakan Fidanburda :) Gitmemiş. Öyle diyor" diye yazdı.

hakan-fidan-gorevden-alindi-iddiasina-8497076_3786_m.jpg


CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI DA YALANLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Somali'de olan MİT Müsteşarı Fidan'ın görevden alınarak Tokyo'ya Büyükelçi olarak atandığı iddiasına Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yalanlama geldi. Cumhurbaşkanı kaynakları, Fidan'ın görevden alındığına dair haberlerin doğru olmadığını söyledi.

"TOKYO BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE ATANDI" İDDİASI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden alındığı iddia edilmişti. Kulislerde MİT Müsteşar ıHakan Fidan'ın görevinden alınarak Tokyo Büyükelçisi olarak atandığı öne sürülmüştü.. Koltuğu için ise emekli Albay Levent Göktaş'ın isminin geçtiği iddialar arasındaydı.

HAKAN FİDAN AFRİKA'DA

Kulisler bu iddiayla çalkalanırken Erdoğan 'sır küpü' olarak bilinen MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Afrika ziyaretine eşlik ediyor.

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Hakan Fidan, Sönmez Köksal'dan sonra MİT Müsteşarlığı'na gelen ikinci 'sivil' isim olarak biliniyor. Hakan Fidan'ın 2001'e kadar olan hayatıyla ilgili bilgiler sınırlı, doğum yeri Ankaraolarak görünüyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Hakan Fidan'ın anne ve babasına dair bilgi bugüne kadar yayınlanmış biyografilerinde yer almıyor.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Başbakanlık, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun görevden alındığı yönündeki haberleri yalanladı.

Sosyal medyada Fidan ve Sinirlioğlu'nun görevden alındığı yönünde haberler yer almıştı.  Başbakanlık kaynakları, söz konusu isimlerin görevden alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.