Haydar Baş'tan 5 bin TL yanıtı

Haydar Baş'tan 5 bin TL yanıtı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş İstanbul Zeytinburnu'ndaki seçim standını ziyaret etti.

5 bin TL asgari ücret sözünü yineleyen BTP genel başkanı bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan gelen eleştirilere yanıt verdi.

Haydar Baş konu ile ilgili açıklamasında "Sayın Başbakan asgari ücret 5.000 TL olarak verilmez diyor, Sayın Cumhurbaşkanı da verilirse olmaz diyor. Sayın Cumhurbaşkanı madem siyasete atıldı, gelsin benimle er meydanında tartışalım onunla, bu verilir mi verilmez mi? Sen bu yeralltı kaynaklarını yabancılara peşkes çekersen Türk milletine tabi birşey kalmaz" dedi.

"MADENLER BİZE BİN 500 SENE YETER"
Asgari ücretin kendi dönemlerinde 5 bin TL olacağı sözünü veren Prof. Dr. Haydar Baş ilk kaynak olarak 3 katrilyon değerindeki madenleri gösterdi ve şöyle konuştu:
"Biz yılda 2 trilyon dolarlık bu madenleri işlettiğimizde kaç yıl yetiyor Türkiye'ye biliyor musunuz? Tam 1.500 sene bu yeraltı kaynağı bize yetiyor. Adamlar Allah'tan korkmuyor, 5 bin TL'yi çok görüyor, 5 bin TL'den ne olur?"

"5 BİN TL ASGARİ ÜCRETİN MATEMATİK HESABI"
Türkiye'deki işçi ve memur sayısı üzerinden bir hesap yapan BTP genel başkanı matematiksel olarak 5 bin TL asgari ücreti nasıl vereceklerine ilişkin ise şunları kaydetti: "Kaç tane işçi var Türkiye'de? 7 milyon işçi var. Kaç memur var? 3,5 milyon memur var. Bu vatandaşlarımıza asgari ücret verdiğin zaman 550 milyar TL eder. Ben sana ne diyorum? 1 yılda biz yeraltı kaynağımızın 2 trilyon dolarını devreye koyduğumuz zaman 5,5 TL trilyon TL eder. Yeminle konuşuyorum, arkadaşlarımın hafsalası alsa, gelsinler bunu matematik olarak ortaya koyalım."