HDP ittifak kararını açıkladı

HDP ittifak kararını açıkladı
Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ittifak tartışmaları için "Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz." dedi.

HDP, "Barışa Çağrı" adını verilen 11 maddelik bir deklarasyon metni yayınladı. Yayınlanan metinle ilgili bir değerlendirmede bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Demokrasi İttifakı'nı işaret ederek "Bunun dışında herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz" dedi.

Hdp Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, "Barışa Çağrı" adını verilen 11 maddelik deklarasyon üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. 2023'te yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Cumhur ve Millet ittifaklarında yer alacak partilerle ilgili tartışmalar yaşanırken Buldan, HDP'nin duracağı noktayı da açıkladı.

 Pervin Buldan konuşmasında, "Çözümsüzlüğün başlıca kaynağı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek istiyoruz. Otoriter ve tekçi sistemin yerine çoğulcu demokratik sistemin tesis edilmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.