HDP Kandil'e gitti

HDP Kandil'e gitti

5 Nisan'dan beri Öcalan'a görüşemeyen HDP heyeti, bugün Kandil'e gitti.

Çözüm süreci ile ilgili seçim öncesi Hükümet ile HDP arasında yapılan tartışmalar nedeniyle 5 Nisan'dan beri Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı adasına gidemeyen HDP heyeti, bugün sabah saatlerinde karayoluyla Irak'a geçti.

Heyetin bugün kandil dağına çıkarak KCK yetkilileri ile son süreci değerlendireceği belirtildi.
Adalet Bakanlığına başvurmalarına rağmen Abdullah Öcalan ile görüşmek için 5 Nisan tarihinden beri İmralı adasına gidemeyen HDP'nin İmralı heyeti, bugün sabah saatlerinde karayolu ile Irak'a geçti. Heyette, HDP'nin Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Özgür Kadın Kongresinden Ceylan Bağrıyanık yer alırken, Sırrı Süreyya Önder'in heyette yer almadığı belirtildi. Habur sınır kapasından sabah saatlerinde Irak'a geçen heyetin, bugün kandil dağına çıkarak, KCK yetkilileri ile son durumu değerlendireceği öğrenildi.

"ALACA KARANLIKTA KOYULDUK KANDİL YOLUNA"

Heyette yer alan HDP Grup Başkan Vekili İdris Buluken, Twitter hesabından, "Alacakaranlıkta koyulduk Kandil'in yoluna. Bunca gidiş gelişler ve ilmek ilmek örülen emekler büyük barış'la mutlaka taçlanacaktır. Süreç için AKP'nin ciddiyetsizliğini değil, halkımızın taleplerini dikkate alıyoruz. Halkımız moralini bozmasın, barış'ın güvencesi HDP'dir. Unutulmamalı ki süreç bugünlere tek taraflı çaba ve fedakarlıklarla geldi. Toplu iğne başı kadar küçük bir umuttan, büyük bir Barış'ı yaratma halkına sevdalı büyük düşünen insanların işidir. Küçük seçim hesaplarına saplanıp kalanlar, tarihe küçük hesaplarıyla karışıp kaybolurlar"şeklinde açıklama yaptı.