HDP'li Yüksekdağ sert uyardı !

HDP'li Yüksekdağ sert uyardı !

HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, 'başkanlık' tartışmalarıyla ilgili üyelerini sert bir şekilde uyardı.

HDP'de dün toplanan Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) seçim sonuçları, başkanlık tartışmaları ve kongre hazırlıklarını ele aldı. Partililere, "Başkanlık tartışmaları kafa karışıklığı yaratıyor, yorum yaparak tartışma zemini yaratmayın" uyarısı yapıldı.

HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) seçim sonuçları, başkanlık tartışmaları ve kongre hazırlığı koTnuları ele alındı.

1 Kasım’da alınan 10.7’lik oy oranının başarısızlık olarak değerlendirilmemesi yönünde tespitin yapıldığı toplantıda, 1 Kasım’ın 7 Haziran ile karşılaştırılmaması gerektiği belirtildi. 7 Haziran’a kıyasla 1 Kasım’da oy oranının düşmesinin çatışmalı süreç, HDP’yi hedef alan algı operasyonları, intihar saldırıları ve seçmende motivasyon olmaması ile değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Başkanlık sistemi tartışmalarından rahatsız olan parti yönetimi, üyelere “Başkanlık tartışmaları kafa karışıklığı yaratıyor, yorum yaparak tartışma zemini yaratmayın” uyarısı yaptı.