İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan İstanbul adaylığı açıklaması

Güncelleme:

Adı kulislerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasında anılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkındaki iddialara ilk kez yanıt verdi.

Türkiye Mart 2024 yerel seçimleri için geri sayıma geçerken AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı henüz belirlenmiş değil. AK Parti kulislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile eski Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum'un adı geçiyordu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan İstanbul adaylığı iddiası için ilk açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya görevindeki 180. günlük çalışmalarını anlatmak için açıklamalarda bulundu.
Bakan Yerlikaya, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İBB adaylığına dair soruya da yanıt verdi ve adaylık gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Yerlikaya, "İstanbul için başkan adaylığı gibi bir şey yok" dedi.

Erdoğan "en uygun adayı göstereceğiz" demişti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için "en uygun adayı göstereceğiz" demişti. Erdoğan partisinin son grup toplantısında da "Yeniden İstanbul" sloganıyla yerel seçim çalışmaları için ilk adımı resmen atmıştı.

 Murat Kurum'un çalışmalara başladığı biliniyor

Yerel seçimde AK Parti’nin İBB Başkan adaylığı için adı geçen isimlerden eski bakan, İstanbul milletvekili Murat Kurum, son bir aydır İstanbul’un ilçelerine özel ziyaretler yapıyor ve bir gününü tamamen o ilçede geçirerek temaslarda bulunuyor.

Kurum, ilçelerdeki çalışmalarını sosyal medya hesaplarından profesyonel videolarla ve “Yeniden İstanbul” sloganıyla duyuruyor. Kurum, şu ana kadar Ümraniye, Sancaktepe, Beykoz, Şile, Çekmeköy ve Avcılar ilçelerini ziyaret etti.