''İktidara geldiğimizde LGBT-İ derneklerini kapatacağız''

Güncelleme:

Buket Aydın’ın programına konuk olan Yeniden Refah Partisinin Başkanı Fatih Erbakan “İktidara geldiğimizde LGBT-i derneklerini kapatacağız” dedi.

Buket Aydın ile Yüz Yüze programına konuk olan Fatih Erbakan iktidara geldiklerinde dernekleri kapatacaklarını söyledi.

LGBT ile ilgili açıklamalar yapan Erbakan, “LGBT derneklerini kapatacağız tabii. Bunu açık bir şekilde söylüyorum. Bu bütün dinlerde yasaklanmış bir sapkınlıktır” diye devam etti.

"6'lı masadan iki partiye ittifak teklifinde bulunduk"

Buket Aydın'ın "6'lı masadan davet aldınız mı? Davet gelse düşünür müsünüz?" sorusuna Fatih Erbakan; "6'lı masadan resmi davet şimdiye kadar almadık. Ancak 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen bazı isimler genel başkan yardımcısı düzeyinde irtibat kurdular ve destek talebinde bulundular. Bunların isimleri bizde saklı kalması gerekir." yanıtını verdi.

 

İttifak teklif ettiği 2 partiyi açıkladı

Konuşmasının devamında 6'lı masadaki iki partiyle ittifak teklifi yaptığını açıklayan Erbakan, "Onlara 6'lı masayı bırakın, çıkın gelin biz Milli Görüş prensipleri çerçevesinde bir ittifak yapalım diye bir takım görüşmelerimiz oldu. O partiler Saadet Partisi ve Gelecek Partisi. Ama tabi onlar masada bulunmayı tercih ediyorlar ve oradaki çizgide devam ediyorlar. O konuda herhangi bir adım atılmadı. O partilerle bir anlaşma sağlansaydı bir ittifak olabilirdi. DEVA Partisi'nin böyle bir şeye yaklaşmayacağını düşünüyorum. DEVA Partisi yönetimi topluca 'Biz böyle ittifakın içinde olamayız.' dediler" ifadelerini kullandı.