İYİ Parti'den Erdoğan'ın ittifak davetine yanıt

İYİ Parti'den Erdoğan'ın ittifak davetine yanıt
Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli'nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ittifaka davet alan İYİ Parti'den ilk resmi yanıt geldi.

AK Parti'nin 22. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan davetini şu sözlerle dile getirmişti:

"Davetim 85 milyonun her bir ferdinedir. Sadece seçmenine değil, hiçbir ayrım yapmadan 85 milyonun tamamına saygı duyan, hesap veren, cesaretle hesap sorabileceğiniz bir parti ve ittifak arıyorsanız, gelin siz de AK Parti ve Cumhur İttifakı'na katılın."

 Yerel seçimlerde nasıl bir yol haritası izleyeceği en çok merak edilen partilerden olan İYİ Parti'den Erdoğan'ın çağrısına ilk yanıt Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan geldi. Sözcü TV canlı yayınında Poyraz, Erdoğan'ın davetine ilişkin şunları söyledi:

"İttifak dediğiniz kavram genel seçimlerle sınırlıdır. Yerel seçimlerde eyleminizin adı ittifak değildir. Yerel seçimlerde birlikte hareket etme gibi bir karar varsa bunun adı adayda ortaklaşmadır. Dolayısıyla bugün Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının çağrısı da bu kavramın dışına çıkan, AK Parti'nin kuruluşu itibarıyla herkesi AK Partili olmaya davet eden bir tutumdu.

 Biz bir karşı çıkışın, itirazın partisiyiz. Biz bu rotadan, makul ve makbulden ayrılmadan, nezaketten uzaklaşmadan Türk siyasetini o çaresizliğinden kurtarmak için yola çıktık."