Kabinenin tek kadın bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika basınında

Kabinenin tek kadın bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika basınında
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin tek kadın bakanı olan Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika basınında geniş yer buldu. Bazı medya kuruluşlarında, Göktaş'ın 2009'da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği ve 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015'te partisinden ihraç edildiği hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni Kabine'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş'ın getirilmesi, Belçika basınında geniş yer buldu.

BELÇİKA BASININDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI
Belçika'nın Fransızca ve Flamanca yayın yapan belli başlı tüm haber kuruluşları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dünyaya gelen ve Brüksel Parlamentosunda daha önce milletvekilliği yapan Göktaş'ın bakan olmasına sayfalarında ve bültenlerinde yer verdi.

Belçika haber ajansı Belga'nın haberini de kullanan Belçika basını, "Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu" başlığıyla haberi duyurdu. Bazı medya kuruluşlarında, Göktaş'ın bakanlık görevine getirilmesi ilk haber olarak verildi.

KABİNEDEKİ TEK KADIN BAKAN
Mahinur Özdemir Göktaş'ın kabinedeki tek kadın bakan olduğu belirtilen haberlerde, Göktaş'ın özgeçmiş bilgilerine de yer verildi. Haberlerde, Göktaş'ın 2009'da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği, ilk başörtülü milletvekili olduğu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015'te partisinden ihraç edildiği, daha sonra Belçika'da siyaseti bırakan Göktaş'ın 2020'de Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandığı hatırlatıldı.