Kılıçdaroğlu'ndan bomba açıklamalar !

Kılıçdaroğlu'ndan bomba açıklamalar !

CHP lideri Kılıçdaroğlu, medya temsilcilerine çok önemli açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşsaydı cumhurbaşkanı ve başbakanın isminin yazılı olduğu bir kitapçık olduğunu söyledi. Yenikapı ruhundan çok daha fazla demokrasi beklediklerini belirten CHP lideri "Eğer itiraz etmezsek bu sivil darbe olur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu medya temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Darbe dönemi cumhurbaşkanı ve başbakanının yazıldığı kitapçık olduğu söyleniyor" dedi. Türkiye'nin çok özel bir dönemden geçtiğini belirten CHP lideri "Ancak bu istismar ediliyor. Yenikapı ruhundan çok daha güçlü demokrasi bekliyorduk ama bu olmadı. Yenikapı ruhu bu değil, eğer biz itiraz etmezsek bu sivil darbe olur" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun yaptıkları açıklamalarından bazıları şöyle:

*  15 Temmuz sonrası oluşan yapıyı ben bozmadım.

* OHAL TBMM'den geçti, biz desteklemesek de geçti Ancak OHAL uygulaması amacının dışına çıktı.

* Kanun hükmünde kararnamelere prensip olarak karşıyız. KHK ile devlet düzenleniyor, devleti TBMM yapılandırır. Devlet yeniden inşa edilemez. Hem Başbakan'a hem Cumhurbaşkanı'na bu kaygılarımı ilettim.

* Adli yıl açılışının sarayda yapılması çok yanlış. İktidarın Yenikapı ruhundan anladığı siz sesinizi çıkarmayın biz istediğimizi yapalım. Bizimse Yenikapı'dan anladığımız bu değil. Yenikapı ruhu demokrasi için ortak payda çıkarmak olmalı. Yargıçların Erdoğan'ı ayakta alkışlaması kara bir tablo.

* Bu sürece yönelik bazı kırılma noktaları var. Özellikle hakimler sanıkları tutuklamak zorunda hissediyorlar kendilerini. Aksi taktirde hakimler FETÖ'cü damgası yemekten korkuyor. Böyle bir atmosferde adale gerçekleşmez. Türkiye bu atmosferden çıkmalı.

* Gazetecilerin yaraların sanatçıların tutuklanması doğru değil. Yargılama olabilir ancak bu tutuksuz yargılama olmalı eğer terör örgütünün üyesiyse. Biz sanatçıların gazetecilerin yazarların tutuklanmasını kimseye anlatamayız.

* Cezaevlerinde işkence ve kötü muamele duyumları var. Bunu da biz Batı'ya anlatamayız. İnsan Hakları Komisyonu'nun bu konusunda bir araştırma yapması için biz bir girişimde bulunduk ancak bu iktidar partisi tarafından kabul edilmedi. 

* TSK kahramanca mücadele yürütüyor.

* TBMM'de yıkılan yerler bir an önce yapılanmalı.

* AK Parti, CHP ve MHP'nin biraraya gelmesi önemli ama burada HDP'nin de olması lazım.

TOPLANTININ ARDINDAN AÇIKLAMA

Toplantı ardından kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, açıklamalarda bulundu.  Verimli bir toplantı gerçekleştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "CHP'nin son olaylara bakışı, perde arkası olayları samimi bir ortamda görüştük. Bugün yeni şehitlerimiz var üzgünüz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Umarız bu son olsun. Her seferinde söylüyoruz ama maalesef terör henüz önlenmedi. Yakın bir gelecekte de önlenmeyecek gibi görünüyor. Tek dileğimiz hükümetin kararlılıkla bu konuda mücadele etmesi. Terörün sonlanması için bize düşen bir görev varsa yapmaya hazırız. Bu konuda bir yasa çıkarılması gerekiyorsa destek veriyoruz, anayasa değişikliği dediler destek verdik. Yeter ki terörü bitirin ve bu ülkede analar ağlamasın dedik. Maalesef yine acı tablo ile karşı karşıyayız. Umarız bunların tamamı sona ermiş olur" ifadelerini kullandı.