Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e ''bunları bilmeye hakkın var''

Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e ''bunları bilmeye hakkın var''
Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel ile CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmelerin detayları ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Küçükkaya, Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'e "Artık genel başkansın, bunları bilmeye hakkın var" diyerek açıkladıklarını yazdı.

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni Genel Başkan Özgür Özel arasındaki görüşmelerle ilgili dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun Özel'e CHP'nin DNA’sının ve tarihi kimliğinin değişmesinden ve diğer partilere benzemesinden duyduğu endişeleri aktardığını belirten İsmail Küçükkaya "Kılıçdaroğlu, off record açıklamalar yaptı ancak izlenimlerini yazmama izin verdi" diyerek Kılıçdaroğlu - Özel görüşmelerindeki dikkat çeken ayrıntıları aktardı.

İsmail Küçükkaya, Kılıçdaroğlu'nu ziyaretine ilişkin izlenimlerini "Yeni Güniz Sokak, Barış Sitesi No. 13" başlıklı yazısında şöyle aktardı: 

"Sonra ‘Sizinle açık konuşalım’ dedi ve off the record/kayıt dışı kaydını düştü. Sadece genel izlenim anlatmam üzerine anlaştık. Fotoğraf da çektirdik. ‘Bu sohbet zaman içinde yorum ve analizlerinizde işinize yarar’ diye ekledi.

Özgür Özel’le biri devir teslimden önce olmak üzere iki kez görüşmüş. Uzun/açık sohbet gerçekleştirmişler. ‘Eski/yeni genel başkanlar olarak sana bunları şimdi söylemeliyim’ diyerek duygu, düşünce ve uyarılarını iletmiş. ‘Sen artık genel başkansın. Bunları bilmeye hakkın var’ cümleleriyle özel anekdotlar anlatmış.

Partisi için kaygıları var. Partinin DNA’sının ve tarihi kimliğinin değişmesinden ve diğer partilere benzemesinden endişe ediyor.

‘Özgür bey ne yaptı?’ diye sordum. Dikkatle dinlemiş, notlar almış. Uzun sohbetimizin bir yerinde Özgür Özel’in dürüst bir kişi olduğunu söyledi. ‘Akçeli işlere girmez’ dedi.

Politik gelişmelere dair bir iki somut soru yönelttim. Mesela aday tartışmalarıyla ilgili…

‘Ben artık bunları Özgür Bey'le konuşmam. Bana sorsa bile olmaz. Genel Başkan O’ diyerek çok doğru ve etik bir çerçeve çizdiğini gösterdi, Özel’le ilişkisinde 2. görüşmelerinde Özgür bey ‘nasıl görüyorsunuz’ diye sorunca 2 konuda eleştirisini ifade etmiş. Bana yine ‘off the record’ anlattı.

Kemal bey, Özgür Özel’e ilk genel başkan olduğu dönemde Önder Sav’la yaşadığı tarihi bir diyalogu aktarmış. ‘Bak bunu ilk kez birisiyle konuşuyorum’ notunu ekleyerek. Gerçekten de çok çarpıcı bir olay. Maalesef tüm bu anlattıklarımın hiç birinin detayını veremem.

İttifaklardan, yerel seçim sonrasına, adaylardan 2028 hesaplarına uzun bir sohbet oldu. İttifaklık ilişkilerini de anlattı. ‘Altılı masadaki’ ve kampanyadaki en samimi davranan parti ve lidere kadar söyledi.

Dediğim gibi 'off the record' bir görüşmeydi. İzlenimlerim böyle. Kemal Bey'in duygu ve düşüncelerini anladım. Yapmak istediğini de. İyi niyetli bir şekilde partisini düşünüyor. İzliyor. Türk demokrasisini düşünüyor. Bazıları merak edebilir, etik bir duruşu var. Yadırganacak bir tutum içinde değil." 

İsmail Küçükkaya'nın HalkTV'deki yazısının tamamı için...