Mehmet Şimşek göreve geri dönecek mi? Sessizliğini bozdu

Mehmet Şimşek göreve geri dönecek mi? Sessizliğini bozdu
Güncelleme:

Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev teklifini reddettiği konuşulan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in mesajını yazdı. Altaylı, ''Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın kazanması durumunda ısrar edilmesi halinde Türkiye’ye gelebilir.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev teklif ettiği eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, aktif siyaseti düşünmediğini belirterek bu teklifi geri çevirdiği iddia edilmişti. Şimşek'in rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü ve kabinede görev almayı istemediği öne sürülmüştü. 

Habertürk'ten ayrılarak kendi sitesinde yazılarına devam eden Fatih Altaylı, Mehmet Şimşek'ten gelen mesajı aktardı. Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Birkaç gün önce katıldığım bir programda detayına girmeden Mehmet Şimşek’in sağlık sorunları olduğundan söz etmiştim. Mehmet Bey, aracılar vasıtası ile bilgi iletti. Sağlığı çok şükür yerinde imiş, hafif bir mide ülseri dışında bir sağlık sorunu ile uğraşmıyormuş.

Ve ofisi artık Londra’da değil, Dubai’de imiş.
Ben bu mesajı şöyle okudum.
Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın kazanması durumunda ısrar edilmesi halinde Türkiye’ye gelebilir.
Ancak bu durumda Erdoğan’ın Türkiye ekonomisinin bugünkü halinin büyük oranda sorumlusu olan faiz politikasından da vazgeçilir.

Çünkü Dünya’da hiçbir ekonomi, buna ABD veya Almanya da dahil, faiz indireceğim derken dolara peşin yüzde 30 faiz verilen bir sistemi yürütemez.
Buna Banker Kastelli de veremedi.
Bu ekonomik program devam ederse Türkiye’nin sonu da aynı olur.
Mehmet Şimşek bunu sonu benden daha gören biri olarak, böyle bir şeye ortak olmaya gelmez."

ŞİMŞEK: DUBAİ'YE YERLEŞMEDİM
Gazeteci Fatih Altaylı'nın yazısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Şimşek, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Dubai’ye yerleştiğime dair haberler gerçeği yansıtmıyor. Ailecek Ankara’da yaşıyoruz. Yoğun işlerim için dünyanın dört bir köşesine (özellikle Londra, Paris, New York, Dubai ve Doha’ya) çok sık seyahatlerim oluyor. Ayrıca ciddi bir hastalığımın olduğuna dair haberler de gerçeği yansıtmıyor. Allah’a çok şükür mide ülseri dışında önemli bir rahatsızlığım yok. Saygılarımla…"

Altaylı'nın yazısı için tıklayın