MHP'li Karakaya'nın Tuğrul Türkeş şaşkınlığı

MHP'li Karakaya'nın Tuğrul Türkeş şaşkınlığı

MHP'den bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'in haberini canlı yayında alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şoke oldu.

Bakanlık teklifi alan MHP milletvekili Tuğrul Türkeş'in 'evet' demesi gündeme bomba gibi düştü. Son dakika haber bültenlerine ulaştığında MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Habertürk TV'de canlı yayındaydı. Türkeş'in Bakanlık teklifine 'evet' dediği söylenince Karakaya büyük şaşkınlık yaşadı.

Karakaya "Doğru değildir diye düşünüyorum. Tabi ki bir şaşırma söz konusu. MHP üst yönetimi süreçle ilgili kararları sürekli olarak duyurdu" dedi. 
 
PARTİNİN BİR TASARRUFU OLUR MU
 
Karakaya, "Doğruysa partinin Tuğrul Türkeş'e karşı bir tasarrufu olur mu" sorusuna ise şu yanıtı verdi: Partinin Tuğrul Türkeş'i yönelik bir tasarrufundan ziyade Tuğrul Türkeş'in bir tasarrufu olacaktır. Böyle bir şeyde bulunmuşsa gerekçelendirme yapacaktır.  Yeterli bir bilgim olmadan çok derinlemesine bir değerlendirme yapmak istemiyorum.
 
"Doğruysa bir ihraç söz konusu olur mu?" sorusu üzerine "Gereğini kendisi yapar. PKK'nın uzantılarının olduğu bir Bakanlar Kurulu'nda görev yapacağına da inanmıyorum. Böyle bir karar vermişse de kendi bileceği iştir" diye konuştu. 
 
"YAZILI OLARAK İLETMİŞ" DENİLİNCE BÜYÜK SİTEM...
 
"Tuğrul Türkeş kabinede yer alacağını yazılı olarak Başbakanlığa iletmiş" denilmesi üzerine Karakaya, "Burada Sayın Tuğrul Türkeş'e de AKP'li ve PKK'nın uzantısı HDP'li Bakanlar Kurulu hayırlı uğurlu olsun. PKK'nın uzantısı bir partinin mensuplarının bulunduğu aynı masanın etrafında oturup görev yapacaksa buyursun yapsın o kendisinin bileceği iştir. Kendisine hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.