Özel Çocuklara Özel Orman

Özel Çocuklara Özel Orman

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri kendileri için oluşturulan hatıra ormanına 800 fidan dikti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri kendileri için oluşturulan hatıra ormanına 800 fidan dikti. Şölen havasında geçen ağaç dikme töreninde renkli görüntüler yaşandı.

Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Orman Haftası’nda kendileri için oluşturulan Özel Çocuklar Ormanı’na ağaç dikti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Avşar, Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Sarıgül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, Döşemealtı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Birgül Yılmaz, Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Doç. Dr. Şükran Toçay, özel öğrenciler ve aileleri katıldı.

RENKLİ SAHNELER

Çevre bilincini aşılamak amacıyla gerçekleşen etkinlik öncesinde Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Ahmet Yıldırım ve Tarık Kökçe, ‘Küçük Fidan’ şiirini okudu. Şiir dinletisinin ardından, okul öğrencileri Orman Haftası ile ilgili şarkılar seslendirdi. Özel çocukların hazırladığı halk oyunu gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Renkli sahnelerin yaşandığı etkinlikte öğrenciler, çalınan müzikler eşliğinde yerlerinde duramadı.

TÜREL’DEN SELAM VE SEVGİ

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Avşar, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bu özel ormana ağaç dikeceğimiz için mutluyum ve heyecanlıyım. Bu özel günde Sayın Başkanımız Menderes Türel yurtdışında. Kendisi burada olmak istiyordu. Onun için dedi ki; misafirlerimize selam ve saygılarımı götür. Yüreğimin onlarla olduğunu söyle. Bugün burada olamadığı için üzüntülerini ifade ettiler.”

800 ADET FİDAN DİKİLDİ

Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi yanında oluşturulan ‘Özel Çocuklar Ormanı’na Başkan Vekili İsmail Avşar, Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, kurum temsilcileri ve öğrenciler aileleri ile birlikte fidan dikti.  Başkan Vekili İsmail Avşar, özel çocuklara ve rehabilitasyon merkezine verdikleri önem tüm Antalyalılar tarafından bilinen,  Başkan Menderes Türel ve eşi Ebru Türel adına da fidan dikimi gerçekleştirdi. Özel öğrenciler, kendileri için oluşturulan hatıra ormanına ilk kez fidan dikmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. 3 bin metrekarelik Özel Çocuklar Ormanı’nda 800 fidan toprakla buluşturuldu.

İLK DEFA AĞAÇ DİKTİLER

Öğrencilerden 17 yaşındaki Şerife Özcan duygularını şöyle dile getirdi: “Ağaç diktik, ağaca adımızı yazdık. Burası çok güzel. Çok mutlu oldum. Arkadaşlarımla ilk defa ağaç diktim. Ağacımız iyi bir eser olacak. Gelişecek, büyüyecek. Onlar da bizimle beraber büyüyecek. Ormanlar çok güzel, ağaçları çok seviyorum. Ormanlarımızı koruyalım” dedi.

27 yaşındaki Çapan Duman, orman oluşturdukları için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu ağaçlar hepimizin adıyla yetişecek ve büyüyecek. Belki bizler unutulacağız ama ağaçlar devamlı kalacak. Ormanlarda ateş yakmayalım. Pikniğe gittiğimizde ormanlara sahip çıkalım. Bir ağaç yüzyılda yetişiyor” diye konuştu.