Saadet, DSP ve DP İstanbul adaylarını geri çekecek mi ?

Saadet, DSP ve DP İstanbul adaylarını geri çekecek mi ?
Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'da seçimin yenilenmesine yönelik kararının ardından partilerin adaylarını geri çekip çekmeyeceği merak konusu oldu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Saadet Partisi, DSP ve DP yetkililerine "İstanbul'da adayınızı geri çekecek misiniz?" sorusunu yönelttiğini bildirdi. Sarıkaya, partilerin pozisyon değiştirme eğiliminde olmadıklarını belirterek adayı geri çekip çekmeme kararının bugün yapılacak toplantı alınacağını söyledi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "YSK'nın kararı sonrası SP, HDP, DSP'nin kararı ne olacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında "YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimini iptali, iki başat adayın dışında kalan diğer adaylara da gözleri çevirdi" ifadesini kullandı.

Sarıkaya şöyle devam etti:

"Buna neden de yarışın Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırımarasındaki farkın 8,8 milyon oyun kullanıldığı İstanbul'da 13,7 bin gibi birbirine yakın farkla sonuçlanması. Bu cepheden bakıldığında İstanbul'da İmamoğlu ve Yıldırım dışında kalan SP, DSP, BTP, Vatan, TKP'nin toplamda 215 bini bulan oyu ile aday çıkarmayan HDP'nin tutumu önem kazanıyor."

"POZİSYONLARINI DEĞİŞTİRME EĞİLİMİ GÖZÜKMÜYOR"

"Taraflarla dün yaptığım telefon görüşmesinden çıkardığım şu ki, muhalefette yer alan partilerin hemen hepsi iptal edilen seçimdeki pozisyonlarını fazla değiştirme eğiliminde gözükmüyor."

SAADET PARTİSİ'NİN KARARI

Burada en dikkat çeken de Saadet Partisi. Çünkü AK Parti kurmayları seçime yönelik ilk itirazlarında SP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Gökçınar'ın aldığı 103 bin 300 oya dikkat çekerek, 'SP'yi adayını geri çekmesi konusunda ikna edebiliriz' yaklaşımı göstermişti. Ancak bu yaklaşıma SP lideri Temel Karamollaoğlu 'Hele bir o gün gelsin…' yanıtını vermekle yetinmişti. YSK kararının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu da Karamollaoğlu ile bir görüşme yaptı.

"SP yetkilileri ile dünkü sohbetimizde adaylarını geri çekip, İmamoğlu'nu destekleme gibi bir kararlarının şu aşamada olmadığını, bunu bugün yapacakları toplantıda karara bağlayacaklarını belirtti. SP'nin etkin bir ismi, 'Tarihimizde adayı geri çekme hiç olmamıştır, bundan sonra da olacağını sanmıyorum' dedi."

DSP VE DP BUGÜN KARAR VERECEK

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise 30 bin 817 oy alan adayları Muammer Aydın ile ilgili henüz bir karara varmadıklarını belirtti. Aksakal, 'Adayımızı çekip çekmeme veya devam etme konusunu yarın (Salı) kesin karara bağlayacağız. Şu aşamada bir kararımız yok' dedi.

DP Genel Başkanı, milletvekili Gültekin Uysal da 22 bin 544 oy alan adayları Ersan Gökgöz'ün devam edip etmeme konusunu bugün karara bağlayacaklarını söyledi.

SP ADAYI: BEN ÇEKİLMEYE HAZIRIM

Öte yandan Saadet Partisi'nin yerel seçime giden süreçte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdiği Necdet Gökçınar da dün konuya dair bir açıklama yaptı. TV5'e konuşan Gökçınar, "Ben çekilmeye hazırım, partimin kararını bekliyorum" dedi.

Habertürk