Seçim otobüsündeki AFAD kolileri için açıklama

Güncelleme:

CHP'li Milletvekili Gamze Taşçıer, AFAD'ın yardım kolilerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın seçim otobüsünden çıktığına ilişkin bir video yayınlamıştı, Bakan Yanık'tan o kolilerle ilgili açıklama geldi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yardım kolilerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın seçim otobüsünden çıktığına ilişkin bir video yayınladı.

Yayınlanan videoda Bakan Yanık’ın seçim otobüsünde yardım kolileri görünüyor. Videoyu Twitter’dan paylaşan CHP’li Taşçıer, Yanık’tan açıklama istedi.

  Bakan Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Konu tüm detaylarıyla ayrıca araştırılacaktır" ifadelerini kullandı.

 Taşçıer paylaşımında “Derya hanım açıklayabilecek misiniz?  Milletin vergileriyle, bağışlarıyla alınan malzemeleri şahsi adaylığınız için parti aracından dağıtmak da ne? AFAD kolilerinin seçim aracında ne işi var? Devlet’in uçakları, araçları, tüm imkanlarını seferber ettiniz daha yetmedi mi?” demişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık CHP'li Taşçıer'in paylaşımının ardından bir açıklama yaparak, "Bilgim ve kontrolüm dışında gerçekleşmiştir" dedi.

Bakan Yanık paylaşımında "Sosyal medyada dün akşam itibarıyla paylaşıma sokulmasıyla haberdar olduğum görüntülerdeki durum bilgim ve kontrolüm dışında gerçekleşmiştir. Bu görüntüler referans gösterilerek kamu kaynaklarını kullandığımız iddiası haksız ve mesnedsizdir." dedi.

 Devamında Yanık "Görüntülerin tarafımıza ulaşmasının hemen ardından konu araştırılmış ve AFAD’dan gıda desteği alan depremzede vatandaşların talebini karşılamak ve yardım amacıyla AFAD’dan alınan kolilerin araçla taşındığı bilgisi alınmıştır." ifadelerini kullandı.

"Konu tüm detaylarıyla ayrıca araştırılacaktır. Seçim sürecinin ilk dakikasından itibaren son derece açık ve şeffaf bir seçim yürütüyoruz." diyen Bakan Yanık "Bu türden olayları fırsat bilip kendilerine istismar malzemesi çıkartmaya çalışanlar da şunu iyi bilsin ki bugüne kadar bu necip milletin tek bir helal kuruşuna halel getirmedim, getirilmesine de müsaade etmem. Bunun tasdiki için beklemeniz gereken süre sadece 18 gündür." paylaşımında bulundu.