TBMM'de ilk ''Saray'' boykotu

TBMM'de ilk ''Saray'' boykotu

TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşturulmasının ardından, Meclis Başkanı ve divan üyelerinin Cumhurbaşkanı'na yapacağı nezaket ziyareti muhalefete takıldı.

TBMM Başkanlık Divanının oluşmasının ardından Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ın üyelerle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapacağı nezaket ziyareti muhalefete takıldı. Başkanlık Divanının CHP, MHP ve HDP’li üyeleri ”Kaçaksaraya gitmeyiz” diyerek isteği geri çevirdi.

Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre TBMM Başkanı Yılmaz Başkanlık Divanı seçiminin ardından üyelerle birlikte Cumhurbaşkanını ziyaret etmenin bir gelenek olduğunu belirtti. Önümüzdeki hafta Salı günü için ziyaret planı yaptı.

‘’BİZ GELMEYİZ’’

Ancak Divanın CHP, MHP ve HDP’li üyeleri, Erdoğan’ı ziyaret programına katılmayacaklarını  bildirdiler. TBMM Başkanı Yılmaz ise üyeleri ikna etmeye çalışıyor ve sonuç alamazsa sadece 7 AKP’li üye ile birlikte saraya gitmeyi planlıyor.

TBMM Başkanlık Divanı İsmet Yılmaz dahil, 8’i AKP, 10’u da muhalefete mensup, 18 isimden oluşuyor. Bu isimler şöyle:

AKP: Meclis Başkanvekili Naci Bostancı, İdari Amirler; Salim Uslu ve Ahmet Gündoğdu, Katip Üyeler; Mücahit Durmuşoğlu, Fehmi Küpçü, Sema Kırcı ve Bülent Turan.

CHP: Meclis Başkanvekili Şafak Pavey, İdare Amiri Tufan Köse, Katip üyeler, Gülizar Biçer Karaca ve Emre Köprülü.

MHP: Meclis Başkanvekili Koray Aydın, İdare Amiri Seyfettin Yılmaz, Katip Üye Emin Çınar.

HDP: Meclis Başkanvekili Yurdusev Özsökmenler, İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, Katip Üye Erol Dora.”