Ümit Özdağ: ''Kandil operasyonu askeri değil, siyasidir''

Ümit Özdağ: ''Kandil operasyonu askeri değil, siyasidir''
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Ümit Özdağ, “Erdoğan seçimlere 20 gün kala bir Kandil operasyonu yapıyor ise bu askeri değil, politik propaganda amaçlı bir operasyondur” diye konuştu.

24 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. Bölge'den milletvekili adayı olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kandil operasyonu ve seçim süreciyle ilgili olarak Sözcü gazetesinden Nil Soysal'ın sorularını yanıtladı.

 Kandil'e olası bir harekatın askeri değil, politik propaganda amaçlı bir operasyon olduğunu belirten Özdağ, "16 seneden bu yana bir operasyon gerçekleştirmeyen Erdoğan seçimlere 20 gün kala bir Kandil operasyonu yapıyor ise bu askeri değil, politik propaganda amaçlı bir operasyondur." dedi.

İşte Özdağ'ın gündemdeki Kandil harekatı için söyledikleri:

"İran topraklarından Irak'a inmeden kapsamlı ve sonuç alıcı bir Kandil operasyonu mümkün değildir. Olan ne derseniz; 10 Mart'ta bir operasyon başladı. Operasyonun hedefi Hakurk civarına inip, Avaşin- Basyan Hakurk bağını kesmek, bu hattan gelebilecek saldırıları engellemek için Hakurk'un kuzeyine doğru etki alanımızı genişletmekti. Az sayıda birlikle ve askeri anlamda akıllıca bir operasyondu. Bu arada PKK da çekiliyordu. Çünkü PKK, gücünü büyük ölçüde Suriye ve Sincar'a aktardı. Kandil'de 300, Hakurk'ta 200 PKK'lı olduğu söyleniyor. Seçim yaklaşınca AKP, Hakurk'un güneyinden dolaşılıp Kandil'e gidilmesini istemiş. Kandil çok büyük bir bölge. Olabilecek şey, Kandil'in bir ucuna varıp, orada “Kandil fethedildi” fotoğrafı çektirip geri dönmek! Tabii PKK az sayıda olmasına rağmen saldırılara başladı ve şehitler geliyor."

Sözcü