Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan, AK Partili Şen'in skandal çıkışına çok sert yanıt: ''Küstah, edepsiz!''

Güncelleme:

Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'e "Tam bir küstahlık ve edepsizliktir" diyerek yanıt verdi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Habertürk TV'de yayınlanan 'Teke Tek' adlı programda 'Atatürk' ve 'Vahdettin' ekseninde yürütülen tartışmalara değindiği sırada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'e tepki gösterdi. 

Şen'in geçtiğimiz yıl Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yönelik kullandığı "Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek" ifadesine değinen Ortaylı, şunları söyledi: 

 "(...) Cevdet Bey'in yazısını falan tutmuyorum, 'Yunan' lafını hiç etmiyorsunuz diyor. Başka laflardan hiç bahsetmiyor. Nasıl bir partinin genel başkan yardımcısı, Mustafa Şen... Nasıl 'Bu topraklardan gidecekler varsa önce bir siz gidin de onlar da görsün' diye laf atabiliyor öbürlerine. Bu tam bir küstahlık ve edepsizliktir. Bir siyasi partinin yetkili otoritesi bunu söyleyemez. Bunların üstü örtülüyor, hiç lafı edilmiyor."

İşte AK Partili Mustafa Şen'in o paylaşımı:

ak partili mustafa şen'in "Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek" paylaşımı