Prof. Dr. Naci Görür'den endişe veren deprem bir uyarısı daha

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe veren deprem bir uyarısı daha
Güncelleme:

11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canı yitirdiğimiz Kahramanmaraş ve Hatay depremleriyle ilgili olarak asrın felaketinden 1,5 yıl önce Türkiye'yi uyaran isim olan ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta dün akşam meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha uyardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” sözlerine ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür çok sert bir yanıt vermişti. Paylaşımına "100 il 1000 ilçe olalım diye bir muhalefet partisi kampanya yapıyor, İktidarın da onu desteklediği söyleniyor" diyerek başlayan Görür, "Buna pirim verme ey halkım!" diyerek, MHP lideri Bahçeli'nin gündem olan açıklamasına rest çekmişti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.7, Erzurum'un Aşkale ilçesinde ise 4.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Depremlerin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla uyarıda bulundu.

Kahramanmaraş’taki depremle ilgili Görür, “Göksun Aslanbey çiftliğinde 4.7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayı’nın kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif” dedi.

Görür, Erzurum’daki depreme ilişkin şunları kaydetti:

“Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4.3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadolu'yu da belirli ölçüde sıkıştırdı.”