Prof. Dr. Özgür Demirtaş ''bakan olmak istiyor'' diyenlere yanıt verdi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ''bakan olmak istiyor'' diyenlere yanıt verdi
Güncelleme:

Bundan yıllar önce dolar kuru daha 2,46 TL seviyesindeyken bağıra bağıra Türkiye'yi uyaran ve yaptığı ekonomi yorumlarıyla gündemden düşmeyen ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş "Ekonomi bakanı mı olmak istiyor" iddialarına son noktayı koydu.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ekonomiyle ilgili yaptığı uyarılarla öne çıkıyor. Peşi sıra uyarılarını sıralayan Özgür Demirtaş bir takipçisinin “Ekonomi bakanı olmak istediğini düşünmüyorum” sözlerine dikkat çeken bir cevap verdi.

Özgür Demirtaş, uzun süredir sosyal medyada ekonomiye ilişkin yorumlarda bulunurken son günlerde ‘yapmayın’, ‘etmeyin’ serzenişlerini sıklaştırdı. Özgür Demirtaş’ın bu üslubu ‘tükenmişlik’ olarak yorumlanırken sosyal medyada kendisine yöneltilen bir eleştiriye de cevap verdi.

ÇOKÇA MERAK EDİLİYORDU

Sosyal medyada bir takipçi Özgür Demirtaş’ın ekonomi meselelerinde ‘çok fazla kınamada bulunduğu söyledi. Başka bir takipçi ise bu eleştiriye “Ekonomi bakanı olmak istediğini düşünmüyorum.” şeklinde cevap verdi.

DEMİRTAŞ'TAN NET YANIT

Özgür Demirtaş “Aynen öyle…” diyerek ekonomi bakanı olmak istemediğini yazdı. Ekonomist Özgür Demirtaş devamında ise, “Türkiye artık tek bir Ekonomi Bakanının kurtaracağı seviyeyi çoktan geçti. Maalesef geçti. Ekonominin kurtulması için: Dışişleri, Ticaret, İçişleri, Tüm Bakanlıkların koordineli bir şekilde aynı yöne hareket etmesi şart. Ekonomi Bakanı tek başına hiçbir şey yapamaz” ifadelerini kullandı.