Saka kuşu başını yaktı: 460 bin TL ceza

Saka kuşu başını yaktı: 460 bin TL ceza

Hatay'da kuş kaçakçısı bir şahsa 460 bin TL para cezası kesildi.

Hatay'da saka kuşlarını yurt dışına kaçırmak isteyen şahsa, astronomik bir ceza uygulandı. Bin 150 saka kuşunu, Suriye'ye kaçırırken yakalan şahsa 460 bin lira ceza kesildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yurt dışına saka kuşlarını kaçırmak isteyen şahsa, ağır bir fatura çıkardı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırı Cilvegözü Gümrük Sahası içerisinde görevli memurlar bir TIR içerisinde yaptıkları aramada 23 kafes içinde saka kuşları olduğu tespit etti. Olaydan haberdar edilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, kafes içinde bulunan bin 150 saka kuşunu teslim aldı.

Teslim alınan sakaları ait oldukları yere, yani tabiata bırakan ekipler kuşları kaçırmak isteyen şahsa gerekli yaptırımları uyguladı. İlgili mevzuat gereği şahsa 881 lira idari ceza, 460 bin lira da tazminat cezası verildi.

Bu gibi olaylara toplum olarak da duyarlı olmamız gerektiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise "Sahip olduğumuz bu zenginliği korumak ve yurtdışına kaçırılmalarına engel olmak zorundayız. Sadece sakalar için değil diğer hayvan ya da bitki türleri için de bu hassasiyeti göstermeliyiz. Bu tip olaylara şahit olan vatandaşlarımız hiç vakit kaybetmeden 156 Jandarma İmdat hattına ihbarda bulunmalı" diye konuştu.

Saka kuşu başını yaktı: 460 bin TL ceza

Cihan