Salda Gölü'nde gerçeğin üzeri mi örtülüyor ?

Salda Gölü'nde gerçeğin üzeri mi örtülüyor ?
Güncelleme:

RTÜK'ün Salda gölü ile ilgili kamu spotu yayınlanmasının oy çokluğuyla karar verilmesine, RTÜK üyesi gazeteci Faruk Bildirici, "Kamu spotu yapılaşmanın yolunun açıldığı gerçeğinin üzerini örtmeye çalışıyor" diyerek itiraz etti.

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı'nın Salda gölü ile ilgili kamu spotu yayınlanmasının oy çokluğuyla karar verilmesine, RTÜK üyesi gazeteci Faruk Bildirici, itiraz etti. Bildirici, "Kamu spotu yapılaşmanın yolunun açıldığı gerçeğinin üzerini örtmeye çalışıyor" dedi.

Bildirici, Salda gölü ile ilgili spot filmin kamu spotu olarak yayınlanmasına oy çokluğuyla karar verilmesine ve gerekçe olarak, "spotun Salda gölü'nün kamuoyunca bilinirliğinin artırılmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir" ifadelerine karşı çıktı. Bildirici, Salda gölünün kamuoyunda bilinirliğinin artırılması gibi bir ihtiyacın olmadığını vurguladı.

Bildirici, "'Salda gölünün kamuoyunda bilinirliğinin artırılması' gibi bir ihtiyaç yoktur. Son dönemde çekilen klipler, düzenlenmek istenen gençlik festivali, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın göl çevresine yapılacak 'Millet bahçesi, sosyal donatılar ile altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi' ve çevrecilerin bu ihaleye karşı başlattığı 'Salda'ya dokunma' kampanyaları nedeniyle Salda gölü yeterince tanınmış durumdadır" dedi.

"BU KAMU SPOTUNUN YAYINLANMASINDA..."

Gölün çevresinin imara açılacağı yönündeki haberlere de değinen Bildirici, Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamayı da hatırlattı. 

Bildirici, gerçeğin üzerinin örtülmeye çalışıldığını aktarırken, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kamu spotuyla göl çevresindeki yapılaşma ihalesine karşı toplumda oluşan tepkilere yanıt veriyor; kamuoyu oluşturmayı amaçlıyor. 1. Derece doğal SİT alanı iken Cumhurbaşkanlığı kararıyla 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan edilmesiyle 'Millet bahçesi' adı altında göl çevresinde yürüyüş yolları, bungalovlar, tuvalet, mescit, kafeterya gibi yapılaşmanın yolunun açıldığı gerçeğinin üzerini örtmeye çalışıyor.

Bu kamu spotunun yayınlanmasında kamu yararı olmadığı, bakanlık faaliyetinin tanıtılmaya çalışıldığı açıktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yasa ve yönetmeliğin ilgili hükümlerini kötüye kullanmak istemektedir. Bu gerekçelerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Salda Gölü ile ilgili kamu spotunun tavsiye edilmesine karşıyım."

OdaTV