Sayaç takmayan çiftçiler yandı !

Sayaç takmayan çiftçiler yandı !

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçilere sayaç konusunda 18 Nisan'a kadar süre verildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçilere 18 Nisan'a kadar elektrik sayacı taktırmaları, bu tarihe kadar müracaat etmeyenlerin elektriklerinin kesileceği hatırlatması yapıldı.

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde neredeyse yüzde 90 oranında kayıt dışı elektrik ile tarımsal sulama yapan çiftçilerin, kullandıkları trafolara sayaç taktırdığında cazip indirim kampanyasından yararlanacağını ifade etti.

Tarımsal sulama mevsiminin başlaması ile neredeyse tümü kayıt dışı olarak kullanılan elektrik tüketiminin artacağına vurgu yapıldı. Sık sık kesinti yaşanmasına neden olan bu durum yüzünden kaliteli elektrik enerjisi alınamadığını dile getiren Murat Karagüzel, "Bu durumdan sadece tarımsal sulama yapan çiftçilerimiz değil, küçük ve orta ölçekli sanayiciler, imalatçılar, esnaflar ve meskenler de olumsuz yönde etkilenmektedir." dedi.

"SAYACI TAKTIR, İSRAFTAN KURTUL"

Karagüzel, Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde yaklaşık 20 binin üstünde trafoya sayaç takılmasının beklendiğini kaydederek, "Tarımsal sulama yapan ve bunun için elektrik kullanan çiftçilerin sayaçlarını değiştirmesi ile yüzde 90'ın üzerinde olan kayıt dışı kullanım düşecek. Böylece israftan kurtulacak, ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacak, elektrik daha kaliteli hale gelecek ve kesintiler azalacak." diye belirtti.

Tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerin son derece memnun olduğunu kaydeden Karagüzel, "Ülke ekonomisine sağlanacak katkının yanı sıra kayıp kaçak oranlarında da düşüş gerçekleşecek." ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılan geniş katılımlı toplantıda alınan karar gereği sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriklerinin kesileceği belirtildi. Karagüzel, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde binlerce çiftçiye birer mektup gönderilerek, varılan mutabakat gereği 18 Nisan tarihine kadar sayaç taktırmalarını istediklerini ifade etti. Bu tarihe kadar müracaat etmeyen çiftçilere enerji verilmeyeceğini vurgulayan Karagüzel, tarımsal sulama müşterilerinden takılacak sayaçlar için bir bedel talep edilmeyeceğini sözlerine ekledi.