Selçuk Geçer'den yok artık dedirten dolar kuru iddiası

Selçuk Geçer'den yok artık dedirten dolar kuru iddiası
Güncelleme:

Sosyal medya üzerinden yaptığı ekonomi yorumlarıyla dikkat çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru için "yok artık" dedirten bir tahminde bulunarak "Yarın öbür gün bir kur kırılması olacak, bugün 15 Lira olan Dolar, 100 Lira olacak" dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekonomist Selçuk Geçer, ilaç krizine değindi. 

Selçuk Geçer, şahsi Youtube kanalından çektiği videoda, ilaç ve dolar kuru hakkında bir açıklama yaptı.

Geçer ilaç durumu ile ilgili şunları söyledi:

“Zaten ekmek alamıyorsunuz, gıda alamıyorsunuz, bunların yanında daha kötü bir senaryo daha ekliyorum. Hayati önem taşıyan ilacı bulamayacaksınız, ilaç alamayacak hale geleceksiniz. Eğer ki ilaçlar yüzde 75 zam yapılmazsa, eczanelerde ilaç bulamayacaksınız. Muadil ilaç da dâhil olmak üzere. Şu an da felaket tellallığı yapmıyorum, zaten eczanelerde orijinal ilaç bulunmuyor. Muadilleri onların yerini almış durumda ama bu gidişle onlarında kıtlığı yaşanacak.”

Kendisine dolar tahminleri yüzünden hayalperest diyenlere yanıt veren Selçuk Gezer, 5 Nisan 1994’ü hatırlatarak şunları söyledi:

“Yarın öbür gün bir kur kırılması olacak, bugün 15 Lira olan Dolar, 100 Lira olacak. Aradaki farkı size ödetecekler. Nasıl olacak, yok daha neler döviz, 50-100 olur mu demeyin. Göreceksiniz. Geçmişte aynısı yaşandı. 5 Nisan 1994 tarihinde dolar kuru, 8 bin Dolar’dan, 40 bin Dolar’a çıktı. O tarihe bakın nasıl gitmiş.”