Semerkand Vakfı, "Hayra Davet Şenliği" Düzenleyecek

Semerkand Vakfı, "Hayra Davet Şenliği" Düzenleyecek

Alışveriş şenliğinin hayra dönüştürülmesini amaçlayan şenlik, 4-12 Mayıs'ta arasında Maltepe Sahil Park alanında gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Alışveriş şenliğinin hayra dönüştürülmesini amaçlayan "Hayra Davet Şenliği", 4-12 Mayıs'ta arasında Maltepe Sahil Park alanında açılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Semerkand Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek şenlik, Maltepe Sahil Park alanındaki 32 bin metrekarelik alanda yapılacak.

Alışveriş şenliğinin hayra dönüştürülmesi amaçlanan etkinlik kapsamında,12 il ve ortalama 130 ilçeden toplanan ev tekstilinden beyaz eşyaya, ayakkabıdan giyime kadar çok sayıda ürün uygun fiyatlarla satışa sunulacak.

Geliri öğrencilere burs olarak dağıtılacak şenlikte, imza günleri, konserler, meddah gösterileri ve tarih sohbetleri gerçekleştirilecek. Alışveriş alanlarından, yemek stantlarına, konser alanlarından, çocuk oyun alanlarına kadar birçok etkinliğin bir arada sunulacağı şenlik, 10.00-22.22 saatleri arasında açık olacak.

Alışverişin kültür şöleniyle buluşacağı şenlik, Türkiye'nin 72 ilinden ve 16 farklı ülkeden 5 bin üniversite öğrencisinin katılacağı "Uluslararası Fetih ve Gençlik Buluşması"na da ev sahipliği yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Semerkand Vakfı Eğitim Birim Sorumlusu, Genç-Kon Genel Başkanı Ahmet Sözbilir, vakıf olarak yola çıktıkları ilk günden bu yana gönüllülerin gayretleriyle çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaşarak devam ettiğini belirtti.

Hayra Davet Şenliğinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini aktaran Sözbilir, "Şenlikte farkındalık oluşturmaya çalıştığımız hayır kültürünün ve eğitim alanındaki çalışmalarımıza desteklerin başında gelmektedir. Tüm İstanbulluları 4-12 Mayıs'ta Maltepe Sahiline bekliyoruz. Bu vesileyle el emeğiyle ve bağışlarıyla bizlere bu yolda destek olan herkese de ayrıca teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.