Sivilce deyip geçmeyin! Sadece bir sivilce ile başladı; burnunu kaybetti

Güncelleme:

Sakarya'da 59 yaşındaki bir vatandaş, burnunda çıkan sivilce sonrası kabusu yaşadı. Cilt kanseri teşhisi konulan talihsiz adam milim milim eriyen burnunu kaybetti.

Sakarya'da yaşayan 59 yaşındaki Kazım Ö.’a burnunda çıkan sivilce sebebiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü’nde cilt kanseri tanısı konuldu. Teşhis sonrasında Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji bölümüne sevk edilen Kazım Ö., burada ışın tedavisi gördü. 15 seans sonrasında burnundaki kıkırdağı eriyen Kazım Ö., burada 31 kez yüz ameliyatı geçirdi.

 

"BURNUNDAKİ KIKIRDAK ERİYİP DÖKÜLDÜ, 31 DEFA AMELİYAT OLDU"

Işın tedavisi neticesinde burnunu kaybeden Kazım Ö.’ın oğlu Erdem Ö., “2009 senesinde babama cilt kanseri teşhisi konuldu. Burnunda çıkan sivilce ameliyatla alınmadı, ışın tedavisine gönderildi. Işın tedavisinde 15 seans gördü ve burnu kıkırdağı eriyip döküldü. Bundan doğan sebeplerden dolayı 31 defa ameliyat oldu ve bu süreçler sıkıntılı geçti. Her defasında daha da kötüye gitti. Düzeltmek için başını şişirdiler burnuna parça yapmak istediler olmadı, kolundan ve ayağından parça aldılar yapılamadı. Şu an hastalığı devam ediyor ve ayın 15’inde yeniden bir ameliyatı var. Ameliyatı devlet karşılıyor fakat yüzündeki maskeyi karşılamıyor ve maske baya bir maliyetli. Biz bu konuda bilgisi olan, yardımcı olacak, destek olacak insanları arıyoruz. Nasıl olur, nasıl bir maske yapılabilir” dedi.

 "YEME VE İÇMEDE ZORLANIYOR"

Sosyal medyada yardımlaşma derneği kuran ve Kazım Ö. için yardım kampanyası başlatan Cüneyt Uzun, “Kazım amcamızın burnunda sivilce çıkması neticesinde cilt kanseri teşhisi koyulmuş kendisine bununla alakalı olarak 13 senede 31 kere ameliyat geçirmiş. 15’inde bir ameliyatı var ve bunun bedeli 50-60 bin lira tutuyor. Bunu biz dernek olarak elimizden geldiğince karşılamaya çalışacağız yalnız ameliyat yapılmışken kalıcı bir çözüm istiyoruz. Eğer bir maske yapılırsa amcamız bundan sonraki yaşamında daha rahat edecektir çünkü yeme ve içmede zorlanıyor” diye konuştu.