Siz uyurken onlar saldırmaya devam etti !

Siz uyurken onlar saldırmaya devam etti !

Dün akşamı bu sabaha bağlayan yaklaşık 8 saatlik süreçte ajanslarda çatışma ve saldırı haberleri hiç eksik olmadı..

ŞIRNAK'TA POLİS ARACINA SES BOMBALI SALDIRI

Şırnak'ta askeri aracın geçişi sırasında patlatılan ses bombası nedeniyle 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahallesi Cizre Caddesi'ndeki su kanalına gizlenen zaman ayarlı ses bombası, askeri aracın geçişi sırasında patladı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki işyerleri ile Geylani Camisi'nin camları kırılırken, etrafa saçılan cam kırıklarının isabet ettiği 2 vatandaş ise hafif yaralandı.

Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

HAKKARİ'DE POLİS LOJMANLARINA BOMBALI SALDIRI

Hakkari'nin Kıran ve Yeni mahallelerinde akşam saatlerinde yola barikat kurup molotof kokteyli ve ses bombası atan yüzü maskeli gösterici gruplara polis göz yaşartıcı bomba ve tazlikli su kullanarak müdahalede bulundu.

Aynı saatlerde Bulak Mahalllesi'sinde bulunan 50. Yıl Polis lojmanlarına ise el yapımı bomba ile saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen yada yaralanan almazken, polis ekipleri ise havaya ateş açıp, saldırıyı yapanların peşine düştü.

Olayın hemen ardından da çok sayıda zrhlı polis aracı lojmanlarının bulunduğu bölgeye sevk edilerek güvenlik önlemi aldı. Bu arada Yeni ve Kıran mahallelelerindeki olaylar bir süre devam etti.

AĞRI'DA JANDARMA KARAKOLUNA 8 GÜN SONRA 2. SALDIRI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Karabulak Jandarma karakolu'na 8 gün önce 2 ton patlayıcı ile yapılan bombalı saldırı sonarsı bugün 2'nci kez saldırı düzenlendi. Açılan taciz ateşine nöbet tutan askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı.

Doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıktaki Iğdır karayolu kenarında bulunan Karabulak Köyü Jandarma Karakolu'na 2 Ağustos günü saat 03.00'te 2 ton patlayıcı madde yüklü traktörle intihar saldırısı düzenleyen PKK, nöbetçi jandarma erleri Medet Mat ve Mansur Cengiz'in şehit olmasına, yatakhanede uyuyan 31 Mehmetçiğin de yaralanmasına neden oldu. Bombalı saldırı sonrası hasar gören karakol tamiratı devam ederken, PKK'lı teröristler tarafından bugün saat 21.30 sıralarında ikinci kez ateş açıldı. Karakola açılan taciz ateşine nöbet tutan askerler anında karşılık verdi. PKK'lı terörist grup açılan ateş sonrası Ağrı Dağı'na çekilirken, asker bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

HAKKARİ'DE CEZAEVİ BİNASINA SES BOMBASI

Hakkari'deki olaylarda göstericiler, ses bombası, molotof kokteyli ile cezaevi binası ve polis lojmanlarına saldırdı.

Ellerinde ses bombası ve molotof kokteyli bulunan göstericiler Cezaevi İnfaz Kurumu binasının çatısına da ses bombası attılar. Polis, zırhlı araçlardan gaz bombası ile göstericilere müdahale etti.

MUŞ’TA 2 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Muş'un Varto ilçesinde eylem hazırlığında olan 2 PKK'lı öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, ilçede devriye görevi yapan özel harekat polisleri, ellerinde uzun namlulu silah bulunan 2 PKK'lı fark etti. Polisin teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren PKK'kılar ile polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı da öldürüldü. Öldürülen PKK'lıların eylem yapmak üzere ilçeye geldikleri öğrenildi.

BİNGÖL’DE ÇATIŞMA: 2’Sİ ÖLÜ, 4 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bingöl'de bir köye sızmaya çalışan PKK'lılar ile geçici köy koruyucuları arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 2 PKK'lı öldürülürken, 1'i yaralı iki kişi ele geçirildi. Olayda, bir köy korucusu da hafif şekilde yaralandı.

Alınan bilgiye göre, bir grup PKK'lı akşam saatlerinde Bingöl merkeze 25 kilometre mesafedeki Elmayı Köyü'ne sızmaya çalışırken, geçici köy korucuları tarafından fark edildi.

PKK'lıların fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada, PKK'lılardan 2'si ölü, 1'i yaralı olmak üzere 2 PKK'lı ele geçirildi. Sağ olarak ele geçirilen PKK'lı İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulamaya alınırken, yaralı PKK'lı Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, köye takviye askerler sevk edilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çatışmada, yaralanan köy korucunun durumun iyi olduğu öğrenildi.

TUNCELİ'DE JANDARMA KARAKOLUNA TACİZ ATEŞİ AÇILDI

Tunceli'de jandarma karakol inşaat üs bölgesine terör örgütü mensuplarının taciz ateşi açtığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli merkezde yapımına devam edilen Sütlüce Jandarma Karakol Komutanlığı inşaat üs bölgesine, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından taciz ateşi açıldığı belirtildi.

Açılan ateşe güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği ifade edilen açıklamada, saldırı sonucunda herhangi bir zayiat meydana gelmediği kaydedildi.

BİTLİS'TE POLİS NOKTASINA SALDIRI DÜZENLENDİ, BÖLGEYE GİDEN POLİS ARACI KAZA YAPTI: 2'Sİ POLİS 3 YARALI

Bitlis'te, PKK'lılar tarafından polis kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya anında karşılık verilirken müdahale için olay yerine giden zırhıl plis aracının otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kazada ise 2'si polis 3 kişi yaralandı.

Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkiinde, TOKİ konutlarının bulunduğu alandaki polis kontrol noktasına, saat 21.00 sıralarında teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıya karşılık verilmesi üzerinde teröristler olay yerinden kaçtı. Bu arada saldırıya müdahale için giden İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı araç ise TOKİ mevkiinde, sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 13 AK 277 plakalı otomobille çarpışarak takla attı. Meydana gelen kazada 2'si polis 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ajanslar ve Haber3.com