Süleyman Demirel, Kardeşini Arayıp Emri Hak Vaki Oldu Dedi

Süleyman Demirel, Kardeşini Arayıp Emri Hak Vaki Oldu Dedi

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi işadamı Şevket Demirel, Isparta'daki medya kuruluşlarına Nazmiye Demirel'i anlatan bir yazı gönder...

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi işadamı Şevket Demirel, Isparta'daki medya kuruluşlarına Nazmiye Demirel'i anlatan bir yazı gönderdi. Yazısında Nazmiye Demirel'in ölüm haberini Süleyman Demirel'den geçen Pazartesi günü saat 23.50'de aldığını belirten Şevket Demirel, ağabeyinin acı haberi kendisine "Emri hak vaki oldu" sözleriyle verdiğini belirtti.

Yazısında, Nazmiye Demirel'in kurak yıllarda İslamköy'ün harımlarında (bağ bahçe) afyon çapalayan pek çok kız gibi 'Çamurumuz da var, hamurumuz da var, gülümüz de var, bağımız da var, afyonumuz da var, paramız da var' diye şarkılar söylediğini kaydeden Şevket Demirel, Nazmiye Hanım'ın Süleyman Demirel'le köyde yaptıkları mütevazı düğünden ihtilal anılarına kadar her şeyi yazdı.

Şevket Demirel, ağabeyi Süleyman Demirel'den vefat haberini nasıl aldığını şöyle dile getirdi:

"Ağa saat 23.50'de Ankara'dan beni aradı. 'Buyur Ağa' dedim. 'Şevket, Emri Hak vaki' dedi. 'Anladım' deyince 'Nereden bildin' diye sordu. 'Ben de iki gündür seninle olan telefon konuşmamızda onu sormuyordum. Bugün de bir boşluk vardı kafamda. Öldü öyleyse dedim, demek ki hissim doğruymuş' dedim."

GENÇ KIZ MÜHENDİSİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Şevket Demirel yazısında, Nazmiye Hanım'ın, Süleyman Demirel ile evliliğe giden öyküsünü de şöyle anlattı:

"İslamköylü, ailesi ve akrabaları ile birlikte, mutlu yaşıyorlardı. Bu hava içerisinde yaşayan genç kızlar arasında biri vardır. O, üniversite öğrencisi bir gencin dikkatini çekiyordu. Demirel beğendi (1940), aileler de öyle olmasını istiyordu. Gencin beğendiği kız, akrabası da olan Nazmiye Hanım'dı. 1948'e kadar sözlü kalan gençler (Nazmiye ile mühendis Süleyman Demirel), mütevazı bir köy düğününde hayatlarını birleştirdi."

Şevket Demirel, Nazmiye Demirel'in, eşinin bürokratlık, devlet adamlığı ve 12 Eylül dönemindeki zor günlerinde nasıl yer aldığını da ayrıntısıyla anlattığı yazısında, Nazmiye Demirel'in 2006'da hastalandığını, 14 Ekim 2010'da hastanede başlayan tedavi sürecinden 2.5 yıl sonra da hayatını kaybettiğini belirtti. Demirel yazısını, "Nazmiye Hanım, yalnız Türkiye'nin 'baba'sı unvanını kazanan Süleyman Demirel'in hanımı değil, aynı zamanda Türkiye için yapılan hizmetlerde, 'savaşçı yardımcısı' gibi çalışmış bir kişiydi. Bugün bütün ülkede onun için dualar yükseliyor. 'Ana Nazmiye' diye hitap eden herkes ona yeni dünyasında rahmet diliyor" diyerek noktaladı.

ME(HA/SS)

text-ad
Trafikteki ters yön canavarı dehşet saçtı: Araç alev topuna döndü, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı! Trafikteki ters yön canavarı dehşet saçtı: Araç alev topuna döndü, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı! Bankada parası olanlara kötü haber! Hem mevduatta hem de fonlarda stopaj oranları arttırıldı! Bankada parası olanlara kötü haber! Hem mevduatta hem de fonlarda stopaj oranları arttırıldı! AK Parti ve MHP'li milletvekillerinden 12 şehit önergesine ret! AK Parti ve MHP'li milletvekillerinden 12 şehit önergesine ret! Sel kabusu büyüyor: Ölü sayısı 100'ü aştı, 200'e yakın kişi de kayıp! Sel kabusu büyüyor: Ölü sayısı 100'ü aştı, 200'e yakın kişi de kayıp! FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda ilk finalist belli oldu FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda ilk finalist belli oldu Yangın çıkan cami kül oldu, Kur'an-ı Kerimler ise zarar görmedi Yangın çıkan cami kül oldu, Kur'an-ı Kerimler ise zarar görmedi Manisa'da çıkan orman yangını Uşak'a sıçradı! Çok sayıda ev tahliye edildi! Manisa'da çıkan orman yangını Uşak'a sıçradı! Çok sayıda ev tahliye edildi! Galatasaray'ın Osimhen için yaptığı teklif ortaya çıktı: Dudak uçuklatan rakam! Galatasaray'ın Osimhen için yaptığı teklif ortaya çıktı: Dudak uçuklatan rakam! Bebek katili Öcalan'dan yeni videolu mesaj! ''Aciliyeti var'' dedi! Bebek katili Öcalan'dan yeni videolu mesaj! ''Aciliyeti var'' dedi! Zam'aydın Türkiyem... Akaryakıtta bir dev zam daha pompaya yansıdı! Zam'aydın Türkiyem... Akaryakıtta bir dev zam daha pompaya yansıdı!
Türkiye'de bir garip akım... Vatandaş yılan derisi kuyruğuna girdi! Türkiye'de bir garip akım... Vatandaş yılan derisi kuyruğuna girdi! AK Parti ve MHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'ye sunulan teklifine ret! AK Parti ve MHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'ye sunulan teklifine ret! Kurban Bayramı'nda toplamışlar... Bu iğrençliği hepimize yedireceklerdi! Kurban Bayramı'nda toplamışlar... Bu iğrençliği hepimize yedireceklerdi! Sözcü TV ekranları karartıldı Sözcü TV ekranları karartıldı Türk Lirası'na en yüksek faizi veren banka değişti: Yüzde 53 faiz veren de var! Türk Lirası'na en yüksek faizi veren banka değişti: Yüzde 53 faiz veren de var! Hava sıcaklıkları bunaltmaya devam edecek... Sıcak değil, çok sıcak olacak! Hava sıcaklıkları bunaltmaya devam edecek... Sıcak değil, çok sıcak olacak! Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in vakfına kayyum atandı Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in vakfına kayyum atandı RTÜK Başkanı Şahin, ekran karartma cezalarını böyle savundu! RTÜK Başkanı Şahin, ekran karartma cezalarını böyle savundu! İşte raflarda sigara bulunamamasının nedeni: Bir sigara grubuna daha zam geldi! İşte raflarda sigara bulunamamasının nedeni: Bir sigara grubuna daha zam geldi! X'in yapay zekası Grok hakkında soruşturma başlatıldı, erişim engeli getirildi! X'in yapay zekası Grok hakkında soruşturma başlatıldı, erişim engeli getirildi!