Suphi Altındöken bugün de gömülemedi !

Suphi Altındöken bugün de gömülemedi !

Özgecan Aslan'ın katili hükümlü Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi bugün de gömülemedi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Özgecan Aslan'ın katili hükümlü Ahmet Suphi Altındöken'in annesinin avukatı Kaplan, "Aile, Tarsus Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne cenazenin Tarsus, Mersin veya uygun görülecek bir yerde defnine izin verilmesi için müracaat etti. Burada dilekçemiz kabul edilmeyerek, Mersin Büyükşehir Belediyesine yönlendirildik ama mesai saati de bitti" dedi.

Olayda yaralanan Necmettin Altındöken'in Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürüyor. Saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi ise defin işlemi yapılamadığı için Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor. 

Aile defin için girişimde bulundu 

Ahmet Suphi Altındöken'in annesi Naciye Tan'ın avukatı İbrahim Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin cenazenin defnine izin verilmesi için dilekçeyle müracaat ettiğini belirterek, "Aile, Tarsus Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne cenazenin Tarsus, Mersin veya uygun görülecek bir yerde defnine izin verilmesi için müracaat etti. Burada dilekçemiz kabul edilmeyerek, Mersin Büyükşehir Belediyesine yönlendirildik ama mesai saati de bitti. Dilekçeyi alacak makam konusunda sıkıntı çekiyoruz. İnşallah bunlara gerek kalmadan yarına kadar cenazemizi defnetmek için gerekli izni alacağımızı düşüyorum." dedi. 

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken, önceki gün cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmüş, babası Necmettin Altındöken yaralanmıştı. 

Altındöken'in cenazesi, önceki gece Mersin'in Tarsus ilçesine götürülmüş, gece defin yasağı olduğu ve hastane morgunda yer bulunmadığı gerekçesiyle Adana Devlet Hastanesi morguna getirilmişti. Cenazenin, Mersin'in Tarsus ilçesine 15 kilometre mesafedeki Kocaköy Mahallesi'nde defnedilmek istenmesine mahalle muhtarı Rifat Öcalan ve burada yaşayanlar karşı çıkmıştı.