Sur'da klip çeken polisin başı yandı

Sur'da klip çeken polisin başı yandı

Diyarbakır'ın yasaklı ilçesi Sur'da klip çeken polis memuru görevden alındı.

Salı günü sosyal medyada yayınlanan ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen “Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)” isimli klibi çeken polis memuru görevden alındı

2 Aralık 2015’ten beri Sur’un sivillerin giriş çıkışına yasak olan mahallelerinde, insansız hava aracı ve profesyonel ekipmanlar kullanılarak çekilen klip ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde çekildiği tespit edilen ve sosyal medyada yayımlanan klip ile ilgili bir polis memurunun açığa alındığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Sur'da teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve terör örgütü üyelerince atılan patlayıcı nedeniyle yanan Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi ve çevresinde klip çekildiğinin çeşitli haber siteleri ve sosyal medyada tespit edildiği belirtildi. Klip çekimi için yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvurusu bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "İnceleme neticesinde bir polis memuru açığa alınmıştır" ifadesi kullanıldı.      

HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Nadir Yıldırım da konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergesi verdi. Uca verdiği soru önergesiyle İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya 148 gündür kapalı olan Sur’da söz konusu klibin nasıl çekildiğini sordu. HDP Van milletvekili Nadir Yıldırım da “Klibin çekilmesiyle ilgili bakanlığınızın bilgisi bulunmakta mıdır? ve Halklar arasındaki kopuşu hızlandıran kliple ilgili başlattığınız veya başlatmayı düşündüğünüz herhangi bir soruşturma var mıdır?” sorularını yöneltti.