Sürücü kurslarında tepki var: ''Devlet bize yardımcı olmadı''

Sürücü kurslarında tepki var: ''Devlet bize yardımcı olmadı''
Güncelleme:

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında eğitim ve faaliyetleri 30 Nisan’a kadar durdurulan sürücü kursları bu dönemde yeni kayıt alamamaktan şikayetçi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde aldığı kararla, sürücü kurslarının faaliyetlerini 30 Nisan tarihine kadar durdurdu. Bu süreçte yeni kayıt alamayan kursların faaliyetlerinin durdurulması süresinin uzatılması bekleniyor.

Türkiye genelinde 3 bin 700 sürücü kursunda 380 binin üzerinde çalışanın olduğunu belirten Ankara Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Serdar Tepeöz, kurumların taleplerinin karşılanmadığını ifade etti.

GazeteDuvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre kurumların kredilerini, kiralarını ve vergilerini ödemek zorunda olduğunu, kredi alma sürecinde zorlandıklarını belirten Tepeöz, “Araçlarımız da eğitim öğretim olmadığı için şu an kapıda yatıyor. Yakıt gider yok ama masrafları, sigortası, muayenesi durduğu yerde işlemeye devam ediyor” dedi.

‘EĞİTİMLER DURDU KAYIT ALAMIYORUZ’

Covid-19 önlemleri kapsamında sürücü kurslarının eğitim ve öğretim faaliyetlerinin durdurulmasının 3 bin 700 kursun tamamını olumsuz etkilediğini dile getiren Serdar Tepeöz, “Eğitimler durdu kayıt alamıyoruz. Devlet hiçbir şekilde bize yardımcı olmadı. Sadece bazı çalışanların maaşı için verilen destekten yararlanabiliyoruz. Onun dışında hiçbir ödememizi karşılamadı. Kurumlar bütün masraflarını, kredilerini, kiralarını ve vergilerini kendi ödemek zorunda kaldı” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 30 Nisan’a kadar faaliyetleri durdurma yazısının kendilerine ulaşmasının ardından tüm öğrencilerin işlemlerini durdurduklarını aktaran Tepeöz, “Kararın uzatılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte hiçbir şekilde yeni kayıt da alamıyoruz ve önümüz kapalı. Ne olacağını bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

GazeteDuvar