TCMB Başkanı Erkan ve ailesi hakkında peş peşe skandal iddialar

TCMB Başkanı Erkan ve ailesi hakkında peş peşe skandal iddialar
Güncelleme:

CİMER'e "TCMB Başkanı Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldım" şikayet dilekçesinin sahibi eski TCMB çalışanı bu sefer de TCMB Başkanı Erkan'ın babasını bir çalışanı dövmekle, TCMB binasındaki özel mutfaktan evlerine 3 öğün yemek taşımakla suçladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunmuş hatta Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de ifade etmişti.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen bu dilekçe sonrasında gözlerin çevrildiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'sa konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur.  Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim.  Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak CİMER'e dilekçeyi yazan Büşra B. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın babası ile ilgili suçlamalarına yenilerini ekledi.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in sorularını yanıtlayan Büşra B. "CİMER’e ilettiğim şikayetlerin hiçbiri yalan değil, eksik bile" diyerek özetle şu iddialarda bulundu :

"TCMB çalışanları arayıp tebrik etti"

TCMB'nin başkanlık makamının bulunduğu 9’uncu katta yetkisiz talimatlar yağdıran Erol Erkan’ın bütün görüntüleri kamera kayıtlarında mevcut. Silinemeyeceğini düşünüyorum. Özel korumasının şikayeti üzerine işten attığı güvenlik amiri dahil ortada çok sayıda mağdur var. Benim CİMER şikayetim haber olunca çok sayıda çalışan arayıp, ‘bizim yapamadığımızı sen yaptın’ diye tebrik etti. 

"Baba Erkan TCMB'de talimat yağdırıp, tokat attı"

Erol Bey’in talimatlarına karşı çıkabilecek bankada bir tek kişi bile yok. Bir personeli asansörde tokatladığı bütün bankada konuşuluyor. Bu personeli işten attı, şikayet edeceğini duyunca geri aldı. 

"Özel mutfaktan eve 3 öğün yemek servisi"

“Baba Erkan başkanlık katına sadece ailenin kullanacağı özel bir mutfak yaptırdı. 4 bin liraya çay bardağı alındığı söyleniyor. Lüks tabaklar, kaşıklar… Sayıştay denetim yaparsa hepsinin faturası ortaya çıkar. Aile bankadaysa özel mutfakta pişen yemekleri yiyor, evdeyse arabayla eve götürülüyor. Bazen sabah, öğlen, akşam yemek servisi yapılıyor. Hepsi kamera kayıtlarında var.”

(Kaynak)