Tekziptir

Tekziptir
Güncelleme:

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

http://www.haber3.com/ adlı sitenin http://www.haber3.com/unlu-sanatci-icin-karar-verildi-3518030h.htm Linkinde  “ÜNLÜ SANATÇI İÇİN KARAR VERİLDİ” başlığıyla yayınlanan haber müvekkilimiz Esra ELÖNÜ’yü hedef alan, veriliş şekli itibariyle gerçeği yansıtmayan, hukuka aykırı bir haberdir.

İlgili haber metninde ‘’Ünlü sanatçı Leman Sam'ın Esra Elönü hakkında twitterdan yazdığı biz söz için açılan davada karar verildi.’’ şeklinde kullanılan ifadelerle müvekkil zan altında bırakılmış, birçok kez ilgili hesabın sahte olduğunu basın açıklamalarında, TV programlarında, kendi sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yaptığı paylaşımlarda ifade eden müvekkilin kişilik hakları zarar görmüştür.

Tekrar tekrar ifade etmek gerekir ki; ‘’IŞİD’Lİ MÜCAHİTLERLE SEVİŞMEK CİHATTIR. CENNETİ GARANTİLEMEKTİR.” şeklindeki ahlaksız bir paylaşım müvekkille hiçbir ilgisi olamayan sahte bir hesap tarafından yapılmıştır. Yakın tarihte Leman SAM’ a karşı yapılan suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlandığı yönünde haberler yapılmış ise de; dikkat çekmek isteriz ki takipsizlik kararının gerekçesi Leman SAM’ın ‘’bu yazının müvekkil tarafından yazılıp yazılmadığını bilmediği, sadece müştekiye ait olduğunu düşündüğü, bu nedenle de suç işleme kastının bulunmadığı’’ dır. İlgili kararlara karşı hukuk mücadelemiz devam edecek olmakla müvekkilin yapmış olduğu birçok açıklamaya ve işbu basın açıklamasına rağmen halen ilgili paylaşımları müvekkile atfeden ve müvekkile yönelik ahlak sınırlarını zorlayan, eleştiri veya basın özgürlüğü olarak nitelendirilemeyecek ifadelerle müvekkile yönelen fiillere karşı her türlü hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı sayın kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Esra ELÖNÜ Vekili

Av. Cihat GÖKDEMİR