Tika'dan Macaristan'a Tıbbi Destek

Tika'dan Macaristan'a Tıbbi Destek

TİKA, Budapeşte’deki bir belediye kliniğine tıbbi cihaz desteğinde bulundu

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Ferencvaros Belediyesi Kliniğine tıbbi cihaz desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Budapeşte'ki Belediye Kliniği için temin edilen tıbbi teçhizat, kliniğin eğitim merkezinde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Peter Csanyi, Ferencvaros Belediye Başkan Yardımcısı Miklos Zombory, Ferencvaros Kliniği Başhekimi Dr. Jozsef Kovacs’ın yanı sıra, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen, TİKA yetkilileri ve çok sayıda doktor ile hemşire katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zombory törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın desteğinin yalnızca doktorlar ve uzmanlar için değil, aynı zamanda bölgedeki bütün hastalar için yararlı olacağını vurguladı. Zombory, TİKA'nın Budapeşte'de gerçekleştirdiği diğer projeler için de kuruma teşekkür etti.

Budapeşte Büyükelçisi Fakılı da iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik işbirliği düzeyinde olduğuna işaret ederek, Macar hükümetinin bu yıl "Stipendium Hungaricum" kapsamında150 Türk öğrenciye burs verdiğini belirtti.

TİKA’nın daha çok Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu gibi coğrafyalarda bulunan dünyanın yoksul ülkelerinde faaliyetlerini yürüttüğünü, Avrupa kıtasında ise tarihi eserlerin onarım ve restorasyonuna odaklandığını ifade eden Fakılı, TİKA’nın bu faaliyetleriyle aynı zamanda yardım ve destek gören insanların kendi ülkelerinde kalmalarına katkı sağlayarak uluslararası yasa dışı göçü de engellediğini dile getirdi.

TİKA Budapeşte Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ise Ferencvaros Belediyesi Kliniğine verdikleri tıbbi teçhizat desteğinin Macaristan’da sağlık alanında gerçekleştirdikleri üçüncü proje olduğunun altını çizdi. Küçükçavuş, sağlık alanında gerçekleştirecekleri bir sonraki projenin hazırlıklarının da başladığını sözlerine ekledi.