TOGO Kuleleri’nin sahibi Sinan Aygün hakkında suç duyurusu

TOGO Kuleleri’nin sahibi Sinan Aygün hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve şube başkanı Tezcan Karakuş Candan, TOGO Kuleleri’nin sahibi Sinan Aygün hakkında ‘Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Örgütünün Faaliyetlerini Engellemek’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sinan Aygün’ün sahibi olduğu Togo İkiz Kuleleri, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından açılan dava sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenmiş, Danıştay tarafından 100 bin metrekare haksız kazanç sağlamasına olanak sağlayan plan kararları iptal edilmişti.

Yargı kararlarının ardından Sinan Aygün, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı hedef almış, hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Aygün, Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın oda faaliyetlerinden kaynaklı Çankaya Belediyesi’ndeki işlerini ihmal ettiği ve haksız kazanç sağladığı iddiaları ile İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılması yoluyla, dilekçeler vermişti.

 Aygün, Candan’ın Atatürk Orman Çiftliği mücadelesi sürecinde yazarlarından olduğu “Kaçak Saray” kitabı ile ilgili Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği iddiasıyla da Çankaya Belediyesi’nde disiplin soruşturması başlatılması için dilekçe vermişti. Mimarlar Odası ve Candan, kamusal görevlerinin engellendiği gerekçesiyle Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu.