Tsk'dan Sözleşmeli Er Pozisyonunu Teşvik Eden Kamu Spotu

Tsk'dan Sözleşmeli Er Pozisyonunu Teşvik Eden Kamu Spotu

TSK, sözleşmeli er pozisyonunu teşvik amacıyla kamu spotu hazırladı-Filmde, "askerlik vatan borcu da aileme kim bakacak" diyen gençler için sözleşmeli er olarak TSK'da 3 yıl 3 bin lira civarında maaşla görev yaptıktan sonra terhis olup, aldığı ikramiyeyle

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sözleşmeli er pozisyonunu gençler arasında teşvik etmek amacıyla bir kamu spotu hazırladı.

Televizyonlarda yayımlanmak üzere hazırlanan kamu spotunda, vatan borcunu ödemek isteyen ancak bu görevi yerine getirirken ailesinin geçiminde yaşayacağı sıkıntıları da düşünen gençler için sözleşmeli er pozisyonu teşvik ediliyor.

Filmde, "Askerlik vatan borcu da aileme kim bakacak" diyen bir gence, sözleşmeli er olarak TSK'da 3 bin lira civarında maaşla 3 yıl görev yaptıktan sonra memleketinde iş yeri açan kişinin hikayesi anlatılıyor.

Sözleşmeli er olmak isteyenlerin, Kara Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinden başvurabileceği belirtilen filmde, "onurunla çalış hayaline ulaş" şeklinde bir ifade de yer alıyor.