TÜDER Başkanı Levent Küçük Ramazan öncesi devlet kurumlarını göreve çağırdı

TÜDER Başkanı Levent Küçük Ramazan öncesi devlet kurumlarını göreve çağırdı
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük Ramazan öncesi çarşı, pazar ve marketlerdeki fahiş fiyat vurgunu için yetkilileri göreve çağırdı.

Türkiye'den A'dan Z'ye yağmur gibi yağan zamları fırsat bilenler "nasıl olsa vatandaş zamma alıştı" deyip başta temel gıda ürünleri olmak üzere "vurgun zamları"yla da vatandaşın geçim sıkıntısı ateşini körüklerken Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük devlet kurumlarını göreve çağırdı.

"Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı, son günlerde kırmızı etteki fahiş fiyat artışının, üretimle ya da maliyet artışları ile ilgisi bulunmadığını belirterek, Ramazan öncesi fırsatçılığı olduğunu açıkladı." diyen Küçük açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Anayasa'nın 172. maddesi uyarınca devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder. Tüketiciler Derneği (TÜDER) olarak, tüm devlet kurumlarını, et fiyatları başta olmak üzere, gıda ürünlerinde Ramazan ayı öncesi fırsatçılık yapan, vatandaşın ekmeğine göz diken işletmelere karşı görevlerini eksiksiz yapmaya devam ediyoruz. Gıda ürünlerinde kendi kendine yeten, vatandaşlarına güvenli ve ucuz gıda ürünü sağlayan bir ülke olmak istiyoruz."