''Türkiye'deki riskli madenler'' deyip tek tek saydı

''Türkiye'deki riskli madenler'' deyip tek tek saydı
Güncelleme:

Türkiye Erzincan'daki altın madeninde yaşanan heyelan felaketiyle sarsılırken, Fatih Portakal "lütfen dikkatli dinleyin" diyerek Türkiye'deki riskli madenleri tek tek saydı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan heyelan felaketi sonrasında milyonlarca metreküp toprak altında kalan işçilere hala ulaşılamamışken, Sözcü TV Ana Haber bülteninde Fatih Portakal'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Aynı felaketin bir daha yaşanmamasına vurgu yapan Portakal Türkiye'deki riskli diğer madenleri tek tek açıkladı.


Portakal, "Anagold firması Türkiye'de ikinci büyük İkinci büyük maden alanına sahip. Ekibimizden Fırat Fıstık Türkiye'deki riskli madenleri çıkardı. Lütfen Sözcü TV'nin bu haberini dikkatle dinleyin. Sadece Erzincan İliç'teki Anagold maden sahası değil, birçok yerde riskli madenler var." dedi.

İşte Fatih Portakal'ın canlı yayında sıraaldığı o madenler:

Sivas- Çetinkaya Demir Madeni; İliç'tekine benzer şekilde yığılma toprağa baskı yaptığı için tarlalarda çatlaklar oluştu. Pınargözü köyünden gelen suyun tamamen kesildiği belirtildi. Bölgdeki gürültü, toz, toprak da cabası...

Ordu- Fatsa; Altıntepe Madencilik bölgede siyanürle altın aramayı sürdürüyor. Bakanlık Çed raporunu reddetti. Şu anda Çed'siz ve ruhsatsız çalıştırılıyor.

Kastamonu-Hanönü, Gökırmak Bakır Madeni; Atık barajında kayma olduğu belirtildi. Barajın yaklaşık 2 metre kaydığı belirtildi.

Fatih Portakal Kazdağları'nın da bu riskli yerlerinden içinde olduğunu belirterek "Buradaki maden ocaklarının da aslında bir denetimden geçmesi gerekiyor. Şu anda faaliyetlerini ruhsatlarını iptal edin demiyorum. Ama en azından faaliyetler tekrar bir gözden geçirilebilir. Bir denetim yapılabilir. Ben burada çıkardığımız altını falan düşünmüyorum. O maden ocaklarında çalışan aileleri düşünüyorum. O insanları düşünüyorum. Onların ailelerini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.