Türkiye'ye getirilen Tosuncuk, o parayı kuruşu kuruşuna ödeyecek

Türkiye'ye getirilen Tosuncuk, o parayı kuruşu kuruşuna ödeyecek
Güncelleme:

Çiftlik Bank sistemiyle binlerce kişiyi mağdur eden ''Tosuncuk'' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'dan THY uçağıyla İstanbul'a getirildi. Sosyal medyada Tosuncuk için ''Bileti de bedavaya getirdi'' yorumları yapıldı ancak gerçek başka çıktı.

Çiftlik Bank vurgunuyla yaklaşık 511 milyon lirayla ortadan kaybolan Mehmet Aydın, Türk Konsolosluğu'na teslim olduğu Brezilya'dan önceki akşam saat 22.05'te Türkiye'ye getirildi. Uçakta kendisini getiren polisler tarafından İstanbul polisine teslim edilip kelepçelenen Mehmet Aydın'a İstanbul Havalimanı'ndaki adli tabiplikte sağlık kontrolü yapıldı. Çiftlik Bank kurucusu Aydın, daha sonra sorgusunun yapılacağı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

POLİSLER BELGELERİ İNCELİYOR
Aydın'ın resmi sorgusunun başlamadığı, polislerin Aydın'ın yanında getirdiği şirket belgeleri ve alacaklılar listesini inceledikten sonra soruların hazırlanarak resmi sorguya geçileceği belirtildi.

Türkiye'ye getirilen Tosuncuk, o parayı kuruşu kuruşuna ödeyecek - Resim : 1

 

BİLETİN PARASINI DA ÖDEYECEK
Hürriyet'ten Aydemir Kadıoğlu ve Musa Kesler'in haberine göre Brezilya'dan Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla İstanbul'a getirilen Mehmet Aydın için "Bileti de bedavaya getirdi" yorumları yapıldı. Ancak mevzuata göre Aydın o biletin parasını da ödeyecek. Hatta Aydın'ı getirmeye giden üç polisin bilet masrafı da kendisinden alınacak. Bilet paraları yargılama sonucu çıkacak kararda 'yargılama gideri' olarak Aydın'dan tahsil edilecek. Tosun'un getirilmesi sürecinde yapılmış başka masraflar da varsa onlar da bu giderlere dahil edilecek. Mehmet Aydın'ın Sao Paulo'dan İstanbul'a geldiği biletin fiyatı yaklaşık 750 dolar.

Hürriyet