Ülkücüleri kızdıran iddia

Ülkücüleri kızdıran iddia

Ülkü Ocaklarının Çin lokantısı yerine 'Çinili Fırın'ı protesto ettiği iddiası üzerine Ülkücülerden açıklama geldi.

Ülkü Ocaklarının 'Çin Lokantası' yerine 'Çinili fırın'ı protesto ettiği iddiaları sosyal medyada yayılmıştı. Ülkü Ocaklarından bu iddialar için çok sert açıklama geldi, ülkücülerin Çinili Fırın'da geleneksel iftar yemeği düzenledikleri belirtildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen ülkücüler,  hazırladıkları 2 sayfalık suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.  Dilekçede, gerçeğe aykırıhaber yaptıkları iddiasıyla haber yayınlayan  iki site için hakaret suçundan kamu davası açılması talep edildi. 
 
ÇİNİLİ FIRIN-ÇİN LOKANTASI İDDİALARI
 
Suç duyurusunun ardından İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit  Yıldırım, adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. "Yapılan büyük bir mitingde Çinli yerine iki taneKoreli'nin  dövüldüğü" şeklinde yapılan haberlerin dezenformasyona uğratıldığı ve alaycı bir  konuyla olayların üstünün kapatılmak istendiğini belirten Yıldırım, "Orada bir  Koreli ve Çinli'nin dövülmediğini söylemiştik. Emniyet de herhangi bir Koreli'nin  darbedilmediğini, saldırıya uğramadığını beyan etmişti. Aynı şekilde Kore  Büyükelçiliği de kendilerine böyle bir şikayet gelmediğini söylemişti" dedi. 
 
Yıldırım, söz konusu haberlerin ardından benzer haberlerin yine  sansasyonel şekilde basına servis edilmeye başlandığını savunarak, son olarak  ülkücü öğrencilerin "Çinili Fırın" adlı bir lokantada düzenledikleri geleneksel  iftar yemeğindeki fotoğrafların, "Ülkücüler Çinli fırın yerine Çinili fırını  protesto etti" şeklinde haberlerde kullanıldığını ve bu haberlerin tamamen  asılsız olduğunu dile getirdi. 
 
Çin hükümetince "zulüm yokmuş" gibi gösterilmeye çalışıldığını aktaran  Yıldırım, "Bu tür dezenformasyonlar aracılığıyla orada bir soykırım yapılmadığı  söyleniyor. Zulüm, bu haberlerle ikinci plana itilmeye çalışılıyor. Bu gerçekten  büyük bir insanlık suçu. Türk soykırımı eşiğine gelmiştir orada yapılanlar.  Dünyanın hiçbir yerinde böyle zulüm göremezsiniz" değerlendirmesinde bulundu.